Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Στον Άγιο Νικόλαο και φέτος ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας

Τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας, ο οποίος διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, θα διοργανώσει φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο , στο Ξενοδοχείο Ερμής, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ , της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ερμής παραβρέθηκαν ο κ. Ευάγγελος Αγάλου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, διευθυντής των ξενοδοχείων ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ και πρόεδρος της Πανελλήνιας και Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουρισμού κ. Γιώργος Χουρδάκης, ο προϊστάμενος ΚΤΕΛ Νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Πατεράκης, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και ο κ. Κωστής Θεοδωράκης πρόεδρος των Εστιατορίων και μπαρ Αγίου Νικολάου.

Το τριήμερο 9,10 και 11/11 θα περιλαμβάνει, εκτός από τον κυρίως διαγωνισμό μαγειρικής της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών γαστρονομίας όπως «μαγειρεύοντας με τα παιδιά», παρασκευές καινοτόμων συνταγών με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ανάλογα τις συμμετοχές των συλλόγων καθώς και άλλων φορέων ή και μεμονωμένων πολιτών που θα πάρουν μέρος. Επίσης θα υπάρχουν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου παράλληλες εκδηλώσεις όπως Έκθεση Παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής , ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα πάντα την Κρητική Διατροφή, τυροκόμηση κ.α.

Στόχος του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Λασηθιώτικης μαγειρικής καθώς και η προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, λάδι, κρασί, κρητικό τυρί, ζυμαρικά, κρέας, ψωμί-παξιμάδι, αρωματικά φυτά, σταφίδα, μέλι , κηπευτικά, φρούτα κ.α

"Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θεωρεί ότι η γαστρονομική μας παράδοση αποτελεί πολιτιστικό και τουριστικό αγαθό και ο ρόλος του είναι καταλυτικός καθώς μέσα από τις γαστρονομικές συνήθειες κάθε περιοχής προβάλλεται διαρκώς ο βαθμός πολιτισμού και τουριστικής συνείδησης που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα. Η λέσχη είναι επίσης αρωγός στη σωστή ανάπτυξη και διάδοση της Κρητικής διατροφής και κουλτούρας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο κ. Ευάγγελος Αγάλου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που παράγουμε, η σύνδεση του πρωτογενή αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αποτελεί μονόδρομο αλλά και στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» σημείωσε ο κ. Πελεκανάκης Γιώργος, Διευθυντής των ξενοδοχείων ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ και πρόεδρος της Πανελλήνιας και Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

«Η κρητική κουζίνα παραδοσιακή και νεότερη, αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημά μας και οφείλουμε να την προωθούμε τόσο εντός (π.χ. κρητικό πρωινό στα Ξενοδοχεία) όσο και εκτός συνόρων, να την εξελίσσουμε σε κάθε ευκαιρία και να την υπηρετούμε όσο πιο δημιουργικά μπορούμε» αναφέρουν σε δηλώσεις τους μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΚ.

Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε για την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Ερμής, στη 1.00 το μεσημέρι .
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...