Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Άρχισε η επέκταση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ

Άρχισε σήμερα η επέκταση του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, που αναμένεται να αναβαθμίσει τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη στην Κρήτη, με 86 νέες κλίνες και με νέες -κτιριολογικά- υπηρεσίες, που θα εκτείνονται σε τέσσερα επίπεδα.


Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΠΕΠ Κρήτης-Νήσων Αιγαίου 2007-2013. 


Το πρωί στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του νέου διοικητή του Βενιζέλειου-Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ ) Νίκου Χαριτάκη, του απερχόμενου προέδρου Νίκου Κοκκίνη, υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης, του νοσοκομείου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο γιατί όπως είπε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Παράλληλα αναφέρθηκε στις λειτουργικές προσαρμογές που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του υπάρχοντος κτιρίου του Νοσοκομείου προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει το στάδιο των εκσκαφών και είναι σημαντικό να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο νέος διοικητής του Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ Νίκος Χαριτάκης, τόνισε ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, κλείνει φέτος 60 χρόνια λειτουργίας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και η επέκτασή του αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας και ασφάλειας απέναντι στον κόσμο που περιμένει συνεχώς αναβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...