Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλος ο αγώνας της Ε.Π.Κ.Κ., στα Ειρηνοδικεία της Κρήτης ,για την δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Οφείλουμε να ενημερώσουμε τόσο τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ,που μας... εμπιστεύονται τις υποθέσεις τους , για εξωδικαστική διαδικασία, αλλά και τους λοιπούς πολίτες που παρακολουθούν απέξω, ότι η διαδικασία ένταξης ενός καταναλωτή, στο Νόμο 3869/2010 δεν είναι μια απλή υπόθεση, μεγάλος είναι ο αγώνας μας, στα Ειρηνοδικεία της Κρήτης, για την δικαίωση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και εμείς ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με χιλιάδες δανειολήπτες να έχουν ακουμπήσει την ελπίδα τους πάνω μας, για δικαίωση, με σαφήνεια και με ειλικρίνεια λέμε ότι, πραγματικά γίνεται έργο, έργο βαρύ και ασήκωτο, από τους συνεργάτες μας (Νομικούς-οικονομολόγους) πράγμα που ως Διοίκηση της ' Ένωσης οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε όλο το δίκτυο των συνεργατών μας από την μια άκρη της Κρήτης ως την άλλη.,όχι μόνο γιατί καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος των δανειζομένων το γνωστό " κούρεμα ", με τις 100άδες αποφάσεις Παγκρήτια,αλλά και γιατί φέραμε την ψυχική ισορροπία σε χιλιάδες δανειολήπτες στην Κρήτη,που ζήτησαν την ενημέρωση , την καθοδήγηση των συνεργατών μας.
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: ¨Φράση ,που παίζει καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ, ως μια δύστυχη ομάδα ανθρώπων,δικών μας ανθρώπων ,πληγμένους,από την οικονομική ύφεση που επικρατεί στην Χώρα μας ,της ανεργίας, της φτώχειας και της ακρίβειας που δίνει τον αγώνα της , που μάχεται για να βρει το χαμένο της δρόμο.Και η αλήθεια είναι αυτή,και εμείς οφείλουμε να προσθέσουμε ότι πράγματι για μια μερίδα συμπολιτών μας πρόκειται , η οποία χτυπήθηκε και χτυπιέται από το Τραπεζικό σύστημα, και θα συνεχίσει να χτυπιέται, καθώς τα μέτρα που μέλλει να εφαρμόσει, θα είναι προς μία κατεύθυνση το δικό του συμφέρον το συμφέρο των Τραπεζών και μόνο.
Είναι πραγματικότητα ότι η νέα μέρα, που ζει σήμερα ο ΄Ελληνας δανειολήπτης, τον βρίσκει απροετοίμαστο, τα τηλέφωνα από τις Εισπρακτικέςς τον πιέζουν στην καταβολή των,ληξιπρόθεσμων δόσεων, τα χρήματα δεν του βγαίνουν, γιατί λιγόστεψαν, μειώθηκε ο μισθός του , η ακρίβεια καλπάζει και μονόδρομος πλέον γιαυτό είναι να τρέξει και να μεταφέρει το άγχος του, για όλα αυτά που του συμβαίνουν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Εδώ οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε , κύριοι δανειολήπτες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, βάλετε ένα ΣΤΟΠ. Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θα σας στηρίξει στο Νομικοοικονολογικό σχεδιασμό, τα Ψυχολογικά σας ξεφορτώστε τα αλλού, όχι αγένεια ,όχι θυμός, όχι νεύρα.σεβαστείτε τους συνεργάτες μας!!! ΄Εχουν δρόμο ,για το δικό σας καλό, έχουν όρεξη, και θέλουν την δική σας υπομονή, για να στηρίξουν εσάς, τα δικά σας θέλω, τα δικά σας μπορώ, απέναντι στους πιστωτές σας, απέναντι στους δικηγόρους των Τραπεζών.
Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι πιστώτριες τράπεζες ,να προβάλλουν ισχυρισμούς στο δικαστήριο, περί απόρριψης της αίτησης με το αιτιολογικό ότι ο οφειλέτης δεν προσκόμισε εντός μηνός όλα τα έγγραφα που συνιστούν αποδεικτικά της περιουσιακής του κατάστασης, επικαλούμενες σχετικές παραγράφους του νόμου.

Σε άλλες περιπτώσεις οι πιστώτριες τράπεζες αποστέλλουν σχετικές αιτήσεις προς το δικαστήριο, με αιτητικό την απόρριψη της αίτησης λόγω μη κατάθεσης των σχετικών αποδεικτικών εγγράφων.

Συνεπώς κύριοι καταναλωτές, θα πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας, ο αγώνας σας είναι και δικό μας αγώνας , οι συνεργάτες μας δικηγόροι, εκτός του ότι φτιάχνουν την αίτηση σας προς το Ειρηνοδικείο με μεγάλη προσοχή και την καταθέτουν με επιμέλεια,, έχουν να αντιμετωπίσουν τις Τράπεζες δια των παρισταμένων πληρεξούσιων δικηγόρων, οι οποίοι ΔΕΝ εμφανίζονται ως διακοσμητικά στοιχεία στη δίκη, αλλά δίνουν σκληρές μάχες προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των εντολέων τους

,Τα ανωτέρω τα επισημαίνουμε , διότι πάρα πολλοί οφειλέτες νομίζουν ότι όλες οι αιτήσεις και όλες οι συζητήσεις ενώπιον του δικαστηρίου είναι εύκολες υποθέσεις και πάντοτε το δικαστήριο δικαιώνει τους οφειλέτες.Και βέβαια δικαιωνόμαστε αλλά με μάχη....

Καμία περίπτωση δεν είναι παρόμοια με άλλη. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και η αντιμετώπιση της αίτησης για κάθε οφειλέτη ή το δικηγόρο του είναι διαφορετική. Τίποτε δεν είναι εύκολο και κανένας δε μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα ενός δικαστηρίου.Οι μάχες στο τομέα των υπερχρεωμένων είναι καθημερινές, ενώ η νομική συμβουλή του δικηγόρου προς τους πελάτες – οφειλέτες είναι διαρκής και όχι στιγμιαία. Πολλοί οφειλέτες έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι ο δικηγόρος το μόνο που κάνει είναι να καταθέσει μια αίτηση και εκεί τελειώνει η δουλειά του. Αυτό είναι λάθος, διότι η διαδικασία είναι διαρκής και δίνονται μάχες μέχρι και την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Παρά ταύτα , είμαστε αισιόδοξοι, οι νέες κυκλοφορούμενες προτάσεις ως νέες αλλαγές του Νομοθετικού πλαισίου δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, δεν είναι οι δικές μας προτάσεις δεν ωφελούν τους καταναλωτές, είναι επινοήσεις των Τραπεζών και μόνα τα δικά τους οφέλη εξυπηρετούν, εμείς ένα λέμε, τροποποιήστε το Νόμο 3869/2010 για τα συμφέροντα των δανειοληπτών, όπως εμείς η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στην Πολιτεία, εισηγείται δημόσια .

  Η Πρόεδρος της Ενωσης Προσταίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

--
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...