Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Κρήτη: Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφιακή μετάδοση

Λίγες ώρες απέμειναν από την «είσοδο» της Κρήτης στην ψηφιακή μετάδοση επίγειου τηλεοπτικού σήματος, καθώς στις 02.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα διακοπεί η αναλογική μετάδοση από τα κέντρα Μαλάξας και Ρογδιάς.

Η αλλαγή αυτή, που αφορά - σε αυτό το στάδιο - περίπου 350.000 πολίτες του νησιού, έχει ήδη ξεκινήσει με τους κρητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, που εκπέμπουν ψηφιακά, κάτι το οποίο μπορούν να δουν όλοι όσοι έχουν τηλεοράσεις με MPEG 4 ή έχουν εγκαταστήσει τον σχετικό αποκωδικοποιητή.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν ήδη ψηφιακά από τη Ρογδιά και τη Μαλάξα είναι οι: Νέα Τηλεόραση - Κύδων - Tv Creta - Κρήτη Tv - My Television - 4U.

Ωστόσο, από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα εκπέμπουν ψηφιακό σήμα και οι υπόλοιποι σταθμοί καθώς και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας.

Άγνωστο προς το παρόν είναι το τι θα γίνει με την ΕΡΤ ή έστω με τη δημόσια τηλεόραση και το σύνολο των σταθμών που περιελάμβανε, οι οποίοι ήταν: ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3, ΕΡΤ HD, Βουλή, BBC World News, Deutsche Welle, ΡΙΚSat και πέντε ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΑ (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και Κόσμος).

Οι τηλεθεατές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα εκπομπής Ρογδιά και Μαλάξα.

Πηγή: flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...