Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Έσκαψαν για σχολείο και βρήκαν αρχαία (ΦΩΤΟ)

 
Μπροστά σε αρχαιολογικά ευρήματα της Ελληνιστικής Περιόδου, βρέθηκαν την Πέμπτη όσοι συμμετέχουν στα έργα για την ανέγερση του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο.


Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη. Σύμφωνα με το prismanews την περασμένη Πέμπτη οπότε και ξεκίνησαν τα έργα, βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα, ανάμεσα τους και ένα πιθάρι και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόκειται για νεκροταφείο καθώς βρέθηκαν αρκετές τεφροδόχοι.


Οι εργασίες της αναδόχου κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, σταμάτησαν την ίδια στιγμή και αμέσως ειδοποιήθηκε η ΚΓ' ΕΒΑ προκειμένου να εξετάσει τα αρχαία αντικείμενα.


Σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη, τα αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν στο κέντρο της Αγίας Πελαγίας ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το σημείο φυλάσσεται για ευνόητους λόγους. Από αύριο Δευτέρα, θα αρχίσουν οι έρευνες για την υπόθεση αυτή.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα έχει χωρητικότητα 50 ατόμων και θα λύσει πολλά προβλήματα στους γονείς που δουλεύουν στις γύρω περιοχές και στα γύρω ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...