Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η Hρακλειώτικη κοινωνία στο πλευρό του 8χρονου που λιποθύμησε από την πείνα

Πρωτοφανή συγκίνηση έχει προκαλέσει το δράμα του 8χρονου, ο οποίος – όπως αποκάλυψε το CretePlus, λιποθύμησε από την πείνα. Πολίτες θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια, μέσω του Εργατικού Κέντρου, το οποίο είναι έτοιμο να... τους στηρίξει έμπρακτα.


Η ιστορία του 8χρονου που συγκλόνισε το πανελλήνιο – δυστυχώς - δεν είναι η μοναδική που καταγράφεται στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Μπατζόπουλο, τον πρόεδρο της Αλληλεγγύης Δειλινών, ο ίδιος έρχεται καθημερινά με ανθρώπινα δράματα, τα οποία δε γίνονται γνωστά, γιατί οι οικογένειες – για λόγους αξιοπρέπειας – δε δημοσιοποιούν το θέμα τους. Όπως ακριβώς συνέβη και με την οικογένεια του 8χρονου, η οποία, μόλις είδε το θέμα της να λαμβάνει διαστάσεις προσπάθησε να κρυφτεί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπατζόπουλος, μιλώντας στο CretePlus, γνωρίζει την περίπτωση της οικογένειας, τονίζοντας παράλληλα ότι η οικογένεια αυτή, δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα της, παρά το γεγονός, ότι το μοναδικό κίνητρο όλων είναι η στήριξη τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί την Υπηρεσία Πρόνοιας της Περιφέρειας, προκειμένου να έρθει άμεσα – μέσω της συγκεκριμένης Υπηρεσίας - σε επαφή με την οικογένεια.
Εργατικό Κέντρο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, έχοντας πληροφορηθεί για την συγκεκριμένη ιστορία, έχει ήδη ετοιμάσει βοήθεια, την οποία – άμεσα θα μεταφέρει στην οικογένεια, αφού έρθει πρώτα σε επαφή μαζί της.

Σημειώνεται ότι μαζί με το Εργατικό Κέντρο, το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη οικογένεια, έχουν εκφράσει δεκάδες πολίτες, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις και εταιρείες. Μια οικογένεια, η ιστορία της οποίας δεν είναι η μοναδική.

«Κάθε Κυριακή μοιράζουμε πάνω από 200 μερίδες φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη για λίγο φαγητό. Είναι θέματα που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας», αναφέρει ο κ. Μπατζόπουλος.

Τα γεύματα αγάπης πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 9 ως τις 2.30 το μεσημέρι, στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Δειλινών.
creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...