Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ασφαλής η λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής Ηρακλείου

Η λειτουργία της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) είναι ασφαλής, τονίζει σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα το βράδυ η διοίκηση του νοσοκομείου, με αφορμή τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση του θανάτου, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας, του 11μηνου βρέφους της οικογένειας Κοσμαδάκη και για τα περί δυσλειτουργίας της κλινικής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, η Παιδοχειρουργική Κλινική λειτουργεί από το 1990, είναι μοναδική στην Κρήτη, έχει περιθάλψει χιλιάδες παιδιά από το νησί και τη Νότια Ελλάδα και πραγματοποιεί περί τις 400 χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο. «Ουδέποτε μέχρι σήμερα ανέκυψε θέμα δυσλειτουργίας της Παιδοχειρουργικής Κλινικής που να έχει σχέση με την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών» επισημαίνει.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη στελέχωση της κλινικής με τρεις ειδικευμένους παιδοχειρουργούς και έναν αποσπασμένο ιατρό, με ειδικότητα παιδοχειρουργικής, καθώς και τον διευθυντή της Κλινικής που είναι μέλος ΔΕΠ, ορισμένος από την Ιατρική Σχολή και είναι καθηγητής Χειρουργικής. Σημειώνεται ότι κάθε μέρα εφημερεύει ειδικευμένος παιδοχειρουργός και τουλάχιστον ένας ειδικευόμενος ιατρός.

Κατά συνέπεια, προσθέτει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, η λειτουργία της Κλινικής είναι ασφαλής, όπως βεβαιώνουν και τα θεσμικά ιατρικά όργανα του Νοσοκομείου. «Λυπούμαστε ειλικρινά για την απώλεια του βρέφους. Στεκόμαστε αληθινά και δίκαια απέναντι στην οικογένεια και στην κοινωνία που μας παρακολουθεί και μας κρίνει όλους» συμπλήρωσε.

Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει ότι θα κάνει αυτό που οι νόμοι ορίζουν και το συμφέρον των πολιτών επιτάσσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...