Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Χανιά: Ολοκληρώνεται ο ξενώνας εφήβων

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί ο ξενώνας εφήβων στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, που πρόκειται να φιλοξενεί παιδιά που αποφοιτούν από το Κέντρο μέχρι αυτά να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα εγκαίνια του Κέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιουνίου, ενώ το κτήριο θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 8 άτομα συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη.

«Η κατασκευή του ξενώνα έχει ολοκληρωθεί κατά 85 - 90% και ουσιαστικά απομένει η τοποθέτηση επίπλων, ενώ το βάψιμο ολοκληρώνεται σήμερα - αύριο. Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι τις επόμενες ημέρες ο ξενώνας πρόκειται να παραδοθεί στην κοινωνία ώστε να λειτουργήσει», σημείωσε, μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Αποφοίτων Κέντρων Παιδικής Μέριμνας, Στράτος Πουμπλάκης και πρόσθεσε ότι η δημιουργία του ξενώνα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων αποτέλεσε 'όνειρο ζωής' για τα μέλη του.

«Το θέμα του ξενώνα το παλεύουμε τα τελευταία 6 - 7 χρόνια και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Χανιώτες για τη συμπαράστασή τους, αλλά και όλους όσοι μας βοήθησαν», τόνισε ο κ. Πουμπλάκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει ο ξενώνας θα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 6 με 8 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν και διαθέτει δίκλινα, αλλά και μονόκλινα δωμάτια, με ξεχωριστό για το καθένα λουτρό, ενώ παράλληλα προβλέπονται κοινόχρηστη κουζίνα και σαλόνι.

Ο κ. Πουμπλάκης υπογράμμισε ότι η συμβολή του ξενώνα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομαλή κοινωνική ένταξη των αποφοίτων του Κέντρου καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά αυτά δεν απολαμβάνουν οικογενειακής στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...