Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τα μειωμένα εισιτήρια για τους ανέργους

Συζήτησε σήμερα με τον Υφυπουργό Εργασίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών,  ο Λευτέρης  Αυγενάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Καλλέργο Βουλγαράκη αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους καθώς και το μείζον θέμα της μείωσης των εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών για τους ανέργους.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η Κοινοβουλευτική παρέμβαση  του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μια εβδομάδα πριν. Στην συνάντηση συζητήθηκε η παροχή μειωμένων και δωρεάν υπηρεσιών από τις Αστικές Συγκοινωνίες για τους ανέργους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα για τα Α.Μ.Ε.Α., η Ομοσπονδία ζήτησε να ανανεώσει άμεσα τη σύμβαση με το Υπουργείο, όπως γίνεται κάθε χρόνο ώστε να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν. Όσον αφορά στους πολύτεκνους, οι οποίοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ζητήθηκε να εγγραφούν οι πιστώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για την καταβολή της δαπάνης. Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία συντάχθηκε με την πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη για την παροχή μειωμένου εισιτηρίου για τους ανέργους ώστε να μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο κόστος.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «είναι σε εξέλιξη από πλευράς Κυβέρνησης ένα ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας το οποίο θα “ακουμπά” σε κοινοτικά κονδύλια. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε να υπάρξει ενιαία πολιτική για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τους πολύτεκνους και βέβαια με αφορμή την συζήτησή μας μπορούν να ενταχθούν και οι άνεργοι».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό και το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, διότι «αποδεικνύουν έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον τους σε συμπολίτες και νέους που χρήζουν την ενεργή στήριξη της πολιτείας».

Η πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια, όπως δεσμεύτηκαν και οι τρεις πλευρές, τόσο το Υπουργείο όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αξιοποιώντας επιπλέον στοιχεία από τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Παπανικολάου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...