Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο δήμο Σητείας

Έκκληση για διευθέτηση της "διαφοράς" ανάμεσα στο δήμο και οικογένεια της Σητείας απευθύνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Σητείας, που,  απειλεί την επόμενη ημέρα για το δήμο, καθώς καλείται να καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό των 2,3 εκ. ευρώ!

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σητείας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό κατάστημα Σητείας, με θέμα την απαίτηση άμεσης κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων του Δήμου μας ύψους 2.300.000 € περίπου από τους κληρονόμους της οικογένειας Καταπότη, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα εξής :

- Η πραγματοποίηση της κατάσχεσης θα έχει βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις, αφού στην ουσία θα οδηγήσει στη αναστολή της λειτουργίας του Δήμου, άρα στο σταμάτημα όλων των έργων και υπηρεσιών που εκτελούνται (ακόμη και αυτών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της απλής καθημερινότητας των πολιτών), ενώ απειλείται άμεσα και η δική μας εργασιακή επιβίωση.

- Καλούμε τους κληρονόμους της οικογένειας Καταπότη να διαπραγματευτούν με τη Δημοτική Αρχή, ώστε μέσα από ένα ισότιμο και ειλικρινή διάλογο να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση προς την κατεύθυνση ενός οικονομικού διακανονισμού που δε θα πλήξει κατά τόσο βάναυσο τρόπο το Δήμο και τους συμπολίτες μας.

- Καλούμε την κοινωνία της Σητείας να ενημερωθεί από την Δημοτική Αρχή πάνω σε αυτό το θέμα διότι πρόκειται καθαρά για κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και επίσης ελπίζουμε ότι η οικογένεια Καταπότη που έχει σημαντική προσφορά διαχρονική στην κοινωνία της Σητείας θα ευαισθητοποιηθεί και θα έρθει σε συμφωνία διαπραγμάτευσης και διακανονισμού σε δόσεις του ποσού με την Δημοτική Αρχή !

- Επίσης καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επισπεύσει τις διαδικασίες, που καθορίζονται στην επείγουσα εγκύκλιο του Υπ.Οικ. (Γεν. Λογιστηρίου Κράτους ) με αρ. πρωτ: 2/21967/0094/13-3-2012, με θέμα την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών –υποχρεώσεων, και να δοθεί στο θέμα μία πολιτική λύση διότι μιλάμε για την επιβίωση ενός Δήμου και κατ επέκταση όλων των δημοτών της επαρχίας Σητείας.

  Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...