Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Εκατοντάδες μαθητές παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζονται τη νέα σχολική χρονιά τα τμήματα «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που οργανώνει η Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία παρακολουθούν ήδη εκατοντάδες μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους γράψουν σε ιδιωτικό φροντιστήριο.

Για την φετινή πορεία του θεσμού του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης που συγκάλεσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, την συμμετοχή του αντιδημάρχου Ηρακλείου Νίκου Γιαλυτάκη, και των εκπροσώπων: Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, της Μαθηματικής Εταιρείας Κρήτης, του συλλόγου ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, του συλλόγου ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, των εθελοντών διδασκόντων καθηγητών, του προέδρου σχολικών επιτροπών δήμου Ηρακλείου.

Όπως ανακοινώθηκε στην σύσκεψη στην αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για την αξιολόγηση των αιτήσεων, κατατέθηκαν συνολικά 291 αιτήσεις μαθητών που δήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τμήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Από αυτές οι 155 αιτήσεις αφορούν τμήματα ξένων γλωσσών, και οι 136 για φροντιστήριο βασικής εκπαίδευσης.

Η επιτροπή μετά από σχετική αξιολόγηση έγκρινε 151 αιτήσεις μαθητών που σε συνεργασία με το σύλλογο ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων γλωσσών παρακολουθούν ήδη δωρεάν τα φροντιστήρια που βρίσκονται κοντά στην διεύθυνση διαμονής τους.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, όπου εγκρίθηκαν 132 αιτήσεις μαθητών από τους οποίους οι 78 έχουν ξεκινήσει να παρακολουθούν τα μαθήματα με την συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου και του συνδέσμου ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης.

Όπως επισημάνθηκε στην σύσκεψη, στα παραπάνω τμήματα έχουν προστεθεί και τρείς θέσεις για μαθήματα ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου (μαθήματα Λυκειακής εκπαίδευσης).

Όσον αφορά τα εθελοντικά τμήματα έχουν εγκριθεί 49 αιτήσεις μαθητών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Για το θέμα ανακοινώθηκε ότι μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώθηκαν τα τμήματα αυτά και πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στα 4 δημοτικά σχολεία που παραχώρησε ο δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία: 13ο στον Κατσαμπά, 20ο και 56ο στη Λ. Κνωσού, 33ο στα Δειλινά, 20ο και 56ο στις Μεσαμπελιές.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για τον σημαντικό θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που πρώτη καθιέρωσε πανελλαδικά η Περιφέρεια Κρήτης, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει για την υλοποίηση του θεσμού, οι δήμοι Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδας,Ρεθύμνου και Ηλίου (Αττική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...