Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανανέωση βιβλιαρίων με 50 ένσημα για ανέργους και εργαζομένους


Και ιδιαίτερα για τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα «Αλληλεγγύης»

Ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Παρέμβαση για την μη δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανέργους και  εργαζομένους που δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και ζητά τη δυνατότητα ανανέωσης των βιβλιαρίων ασθενείας για τους ανέργους και τους εργαζομένους που διαθέτουν 50 ένσημα

Όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «με αφορμή και τους εργαζομένους της «Αλληλεγγύης Κρήτης» που υπέγραψαν συμβάσεις από 13/9/2012, και οι οποίοι δεν μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας, αφού σύμφωνα με το ΙΚΑ απαιτείται η συμπλήρωση 100 ενσήμων  για την ασφάλιση του 2013 κάτι που δεν ίσχυε κατά το προηγούμενο έτος».

Συγκεκριμένα, για το έτος 2012 είχε εκδοθεί σχετική απόφαση του  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία χορηγούσε παροχές ασθένειας, στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη των οικογενειών τους με τη συμπλήρωση 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το τρέχον έτος, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής επισημαίνει στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας ότι: «αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ή οι άνεργοι που δε διαθέτουν μέχρι σήμερα τα απαιτούμενα, ήτοι 100 ένσημα για τα έτη 2012-2013, να μην μπορούν πλέον να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους και συνεπώς να μην έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Όπως τονίζει ο κ. Λ. Αυγενάκης: «η ασφάλιση και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους εργαζομένους είναι ζήτημα κοινωνικής πρόνοιας και καθίσταται απαραίτητη, ειδικά δε όταν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εργατικού ατυχήματος» και ζητά την έκδοση νέας απόφασης για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δυνατότητας ανανέωσης των βιβλιαρίων ασθενείας για τους ανέργους και τους εργαζομένους που διαθέτουν 50 ένσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...