Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση των Ενεργειακών Επιθεωρητών

Aπό τον διαχωρισμό σε Α΄ και Β΄ τάξης

Απάντηση στην παρέμβαση Αυγενάκη

«Η διάκριση του δικαιώματος διενέργειας ενεργειακών επιθεωρήσεων προκύπτει από τη διάκριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων ανάμεσα σε διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς», τονίζει στην απάντησή του προς τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Το άρθρο 16 του Συντάγματος επιβάλλει  τη διαφοροποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μεταξύ των αποφοίτων  ανώτερης (ΑΤΕΙ) και ανώτατης (ΑΕΙ) εκπαίδευσης, καθώς υφίσταται διαφοροποίηση  στον χρόνο και τον κύκλο σπουδών.

Η κατοχυρωμένη με το άρθρο 4 του  Συντάγματος αρχή της ισότητας, αφενός αποκλείει την άνιση μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό τις αυτές συνθήκες αφετέρου απαγορεύει την όμοια μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο Αναπληρωτής  Υπουργός: «κατά το πνεύμα της ανωτέρω διάταξης απαγορεύεται η αυθαίρετη εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των σχολών ΑΤΕΙ, με επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των σχολών ΑΕΙ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...