Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επιθεωρητές αντίκρισαν τη βιβλική καταστροφή στη Βιάννο

Επιθεωρητές από το Υπουργείο Ανάπτυξης επισκέφθηκαν, χθες, τα καμένα της Βιάννου προκειμένου ιδίοις όμμασι να διαπιστώσουν και να καταγράψουν την κατάσταση, ενώ πιθανώς και σήμερα η αναφορά τους θα επιδοθεί στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Καλογιάννη.
Αιτία της καθόδου των επιθεωρητών στην Κρήτη, το αίτημα που έχει υποβληθεί για την κήρυξη της περιοχής ως πυρόπληκτης. Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης συνόδευσε τα στελέχη του υπουργείου και τους έδειξε όσα έπρεπε να καταγράψουν.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν ασχολήθηκε με τις αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά μονάχα με τα κτιριακά προβλήματα και ζημιές, καθώς δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του, οι αποζημιώσεις για εκτάσεις γης.

Αναφορικά με τα κτίρια ωστόσο που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου, πραγματοποίησαν πλήρη καταγραφή, ώστε να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή ο Αναπληρωτής Υπουργός, μετά και τις παραινέσεις των βουλευτών του νομού Ηρακλείου, αλλά και κατ' ιδίαν επισκέψεις στην Αθήνα με επικεφαλής το δήμαρχο, είχε τονίσει πως θα προχωρήσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο το θέμα.

Ο κ. Καλογιάννης είχε δεσμευτεί για την αποστολή κλιμακίου, αλλά και για την προώθηση των διαδικασιών, κάτι που φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι γίνεται πράξη.

Από την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι επιτελείς του Υπουργείου προέκυψε ότι όντως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι η Βιάννος είναι αναγκαίο να κριθεί πυρόπληκτη.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...