Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κρητικό γεύμα στον Βαρθολομαίο παρέθεσαν Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη

Γεύμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παρέθεσαν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Κρήτη στην οποία είχε μεταβεί για τετραήμερη επίσκεψη.

Το γεύμα ήταν καθ' όλα παραδοσιακό καθώς περιείχε πολλά κρητικά εδέσματα. Σε αυτό συμμετείχαν, η συνοδεία του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, μητροπολίτες και ιεράρχες της Μεγαλονήσου, αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το γεύμα έλαβε χώρα στο σπίτι του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα Χανιά. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξήρε τον ρόλο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον οποίον όπως είπε γνωρίζει προσωπικά, καθώς είχε παρευρεθεί και στην ενθρόνησή του το 1992.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων επί της πρωθυπουργίας του, θέτοντας τις βάσεις πάνω στις οποίες κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εξωτερικών. Μάλιστα όπως είπε ο Πατριάρχης, οι ομαλές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα του Πατριαρχείου.

Αμέσως μετά το γεύμα ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της Μαρίκας Μητσοτάκη για την οποία μίλησε και με θερμά λόγια χαρακτηρίζοντάς την, καλή χριστιανή, καλή σύζυγο και καλή μητέρα.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...