Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Αμερικανοί βλέπουν να καταρρέει η Ελλάδα και «φορτηγά να αδειάζουν λεφτά στα σύνορα»

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες εξακολουθούν να εξετάζουν σχέδια για την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Οπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times αμερικανικές επιχιερήσεις εξετάζουν το σενάριο «να γεμίσουν φορτηγά με μετρητά και να τα στείλουν στα ελληνικά σύνορα ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα για τους πελάτες τους στην Ελλάδα» !
Το εν λόγω σχέδιο με τα φορτηγά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπονείται από τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Merrill Lynch, ο οποία έχει εξαγοραστεί από την Bank of America. Η Merrill Lynch δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των γραφείων της Bank of America στο κέντρο της Αθήνας.

Το σχέδιο μιας άλλης εταιρείας προβλέπει να πάρει κάποιος το τρένο για την Αθήνα με 50.000 ευρώ στη βαλίτσα του ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο η αυτοκινητοβιομηχανία Ford «έχει προσαρμόσει έτσι το λογισμικό της στα κομπιούτερ της που θα μπορεί αμέσως να χρησιμοποιήσει ένα νέο ελληνικό νόμισμα».

Τις ίδιες ετοιμασίες φαίνεται να κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς ώστε να μπορεί άμεσα να κάνει χρήση αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα. Η τράπεζα διατηρεί πλέον συμβολική παρουσία στη χώρα μας μετά το σκάνδαλο των ομολόγων και διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της από τα γραφεία της στο Λονδίνο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων ηγετών τα στελέχη των επιχειρήσεων δείχνουν πιο απαισιόδοξα για το μέλλον της Ελλάδας και προβληματίζονται για το αν θα μπορέσει η χώρα μας και άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα να επιβιώσουν από την πολύ αυστηρή λιτότητα που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης των ξένων επιχειρήσεων βασίζονται σε τρία σενάρια: να φύγει μια χώρα από την ευρωζώνη, να φύγουν περισσότερες ή να διαλυθεί εντελώς η ευρωζώνη.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...