Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Επιπλέον 3.000 παιδιά στους σταθμούς με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τρεις νέες δωρεές, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση των παιδιών και των οικογενειών τους που πλήττονται από την οικονομική κρίση ανακοίνωσε το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». 
Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός θα πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Ετσι θα δοθεί η δυνατότητα εγγραφής στους σταθμούς επιπλέον 3.000 παιδιών, τη στιγμή που η ζήτηση για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες φροντίδας είναι αυξημένη κατά 43% σε σχέση με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από συμφωνία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς τη νέα σχολική χρονιά αυξήθηκαν κατά 18.000 και από 43.000 έφτασαν τις 61.000, ενώ οι αιτήσεις ήταν 93.000.

Παράλληλα, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αυξάνει την οικονομική του ενίσχυση προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πρόληψις», με σκοπό να συνεχιστεί και να διευρυνθεί εφέτος το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και διατροφικής εκπαίδευσης στα σχολεία. 
Με τη δωρεά, ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να βοηθηθούν τουλάχιστον 18.000 μαθητές δημόσιων σχολείων σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Στο πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, συμμετείχαν 6.272 μαθητές από 34 σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Τέλος, το Ιδρυμα θα ενισχύσει με 200.000 ευρώ τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Αποστολή Ανθρωπος» για το πρόγραμμα εμβολιασμού, βοηθώντας έτσι περισσότερα από 1.000 παιδιά Ελλήνων και μεταναστών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή δεν έχουν ασφάλιση για υγειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...