Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Κριτσωτάκης: Στηρίζουμε το έργο του ΙΤΕ

''Το ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στα 30 αυτά χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει μεγάλη προσφορά στον τομέα της έρευνας και υψηλές επιστημονικές επιδόσεις'', δηλώνει ο βουλευτής M. Κριτσωτάκης.

''Διαθέτοντας στο δυναμικό του ερευνητές παγκόσμιας κλάσης και έχοντας λάβει σημαντικές διακρίσεις διαδραματίζει δυναμικό ρόλο στον υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτούμενο τομέα της έρευνας στη χώρα μας, ενός τομέα που χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια από τις χαμηλές κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά και από τις σημαντικές περικοπές των τελευταίων ετών τόσο στις αμοιβές των εργαζομένων στα ερευνητικά κέντρα όσο και στις λειτουργικές δαπάνες γενικότερα και από την ολοένα αυξανόμενη «φυγή» νέων επιστημόνων και ερευνητών εκτός Ελλάδας''.

''Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρούμε πως η Έρευνα, όντας άρρηκτα συνδεδεμένη με την Παιδεία, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας'' συνεχίζει.

''Πρέπει να τονίσουμε πως η επιστροφή και εκ νέου υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας και των Ερευνητικών Κέντρων από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης μας βρίσκει αντίθετους και πως αποτελεί κίνηση που δείχνει πως η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, διαχωρίζοντας την έρευνα από την παιδεία, τη συνδέει αποκλειστικά με την επιχειρηματικότητα και την εμπορευματικοποίηση υπάγοντας την στις ανάγκες της κερδοφορίας''.

''Στηρίζουμε το έργο σας'' ολοκληρώνει ο βουλευτής, ''και ευχόμαστε να συνεχίσετε να συμβάλλετε καθοριστικά στον τομέα της Έρευνας στη χώρα μας αναβαθμίζοντας τον προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου''.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...