Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου ανοιχτά της Χώρας Σφακίων

Μία πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά της Χώρας Σφακίων για λίγες ώρες σήμερα.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες η οποίες είναι από την κάτοικο της περιοχής την κυρία Μπετίνα Κουρή, είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα πλοίο το οποίο το τραβάει ρυμουλκό και η πορεία της είναι Ανατολικά.

Το ποιο πιθανό σενάριο είναι ότι η πλατφόρμα αγκυροβόλησε στην περιοχή, λόγω των θυελλωδών ανέμων και κατεύθυνση της είναι η Κύπρος και δεν προορίζεται για την Νότια Κρήτη, αφού σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις η περιοχή είναι ακόμα στην διαδικασία των ερευνών, η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με τον Μανώλη Τσιριντάνη και τον Νταμουλή Τσιριντάνη, ιδιοκτήτες του «Παρκινγκ Σκαφών του Νότου», θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα έρθουν και ανάλογες πλατφόρμες στην περιοχή και τονίζουν με νόημα ότι οι σεισμικές έρευνες έχουν γίνει εδώ αρκετά χρόνια, καθότι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν θεαθεί πλοία να ερευνούν την περιοχή. Μάλιστα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς και από Γαλλικές Εταιρίες, αλλά και από τις μελέτες του καθηγητή κ. Φώσκολου.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...