Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Στα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» κολλούν οι επενδύσεις στην Κρήτη

Στα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» φαίνεται πως καθυστερούν οι επενδύσεις στην Κρήτη, καθώς το υπάρχον προσωπικό στη  Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης δεν επαρκεί για να διεκπεραιώσει τον τεράστιο όγκο εργασίας. Για το θέμα αυτό, και με στόχο τη στήριξη από την Πολιτεία των επενδυτικών σχεδίων, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε με συγκεκριμένη κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Χ. Καστανίδη, και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δ. Ρέππα, την ενίσχυση του προσωπικού στην αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας για την ταχύτερη έγκριση των άρτιων επενδυτικών σχεδίων.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης αντιμετωπίζει ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα λόγω σημαντικών ελλείψεων προσωπικού, αλλά και της απορρόφησης προσωπικού στις Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, ώστε αυτή παρουσιάζεται εξαιρετικά αποδυναμωμένη».
Ως εκ τούτου, επισημαίνει ότι «παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση και τελική διεκπεραίωση επενδυτικών φακέλων που κατατίθεται στην Περιφέρεια», ενώ «οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης γίνονται μάλιστα συχνά αποδέκτες παραπόνων από τους επενδυτές για τις μεγάλες καθυστερήσεις, χωρίς να είναι οι ίδιοι αρμόδιοι και παρόλο που καταβάλλουν καθημερινά όλες τους τις δυνάμεις για τη διεκπεραίωση των φακέλων». Σημειώνει μάλιστα ότι «επιπρόσθετες καθυστερήσεις προκύπτουν από την χωρική διασπορά των υπηρεσιών, ώστε ο ίδιος φάκελος γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας από υπαλλήλους της Περιφέρειας που βρίσκονται ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις (π.χ. Ηράκλειο – Ρέθυμνο)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...