Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Αντί για παρέλαση... διαμαρτυρία στο Ηράκλειο

Αντί για παρέλαση θα κάνουν... διαμαρτυρία! Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Καπετανάκειο και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, αύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύει το Cretalive:

"Οι παρακαταθήκες του πατριωτικού, αντιφασιστικού-αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα του λαού μας βρίσκουν τη συνέχειά τους στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ιμπεριαλιστικής Υποτέλειας, φτώχειας, ανεργίας και λαϊκής εξαθλίωσης που επιβάλλει Κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΟΧΙ» του λαού μας ενάντια στον ΦΑΣΙΣΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ - καλεί τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς να πλαισιώσουν το διακριτό μπλοκ που θα συγκροτηθεί την Δευτέρα 28/10 και ώρα 11:00 π. μ., την ώρα της παρέλασης των μαθητών.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Δευτέρα το πρωί στις 11:00 π. μ. έξω από το σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκειο» και μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει πορεία με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

Ο στόχος της παραπάνω κινητοποίησης είναι πολλαπλός:

- Τα “ΟΧΙ” των αγώνων εκείνων συνδέονται άμεσα με τα 'ΟΧΙ” των σημερινών μας διεκδικήσεων.

- Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στη εφαρμοζόμενη πολιτική που διαλύει συθέμελα το δημόσιο σχολείο και καταργεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

- Στεκόμαστε πλάι στους μαθητές μας, με τους οποίους αντιπαλεύουμε καθημερινά την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τέλος, να καταστήσουμε σαφές ότι το σωματείο μας εδώ και δέκα χρόνια επικαιροποιεί τα μηνύματα του εορτασμού στις παρελάσεις – κάτι που οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί – και πως δεν επιθυμούμε οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε καθηγητών είτε μαθητών μας, σε τυχόν επεισόδια, που μοναδικό σκοπό έχουν να αμαυρώσουν τη διαμαρτυρία μας και να συσκοτίσουν την αιτία του προβλήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...