Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ρέθυμνο - Εκτός Βουλής ο «Κρητικάρχης» υπουργός

του Σωτήρη Μεταξά
Ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, με τον τίτλο του «Κρητικάρχη» που απέκτησε μετά το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και τη διατήρησή του στο υπουργικό σχήμα, σε κάθε ανασχηματισμό που ακολούθησε, έχασε την...
έδρα του και μαζί του το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα κεκτημένο δεκαετιών, καθώς εκλέγει ανεληπώς βουλευτή από το 1977 και έπειτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Ρέθυμνο, σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και κατέκτησε την κορυφή, εκθρονίζοντας το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη θέση και αφήνοντας τον «Κρητικάρχη» υπουργό Μανόλη Όθωνα εκτός Βουλής. Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ρεθύμνου και «πλήρωσε» την αποδοκιμασία των πολιτών απέναντι στις πολιτικές που σημάδεψαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, με τον τίτλο του «Κρητικάρχη» που απέκτησε μετά το υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αλλά και τη διατήρησή του στο υπουργικό σχήμα, σε κάθε ανασχηματισμό που ακολούθησε, έχασε την έδρα του και μαζί του το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα ... κεκτημένο δεκαετιών, καθώς εκλέγει ανεληπώς βουλευτή από το 1977 και έπειτα. Ο Μανόλης Όθωνας είναι ένας από τους πολλούς του υπουργικού σχήματος Παπανδρέου, που μένουν εκτός Βουλής, παράλληλα όμως, η απώλεια της ... πράσινης έδρας στο Ρέθυμνο δημιουργεί αίσθηση. Εξάλλου, με εξαίρεση το 1974 και το 2007, όταν η ΝΔ είχε έρθει στο νομό πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, στην ιστορία της μεταπολίτευσης, δεν έχασε ποτέ τα σκήπτρα στο Ρέθυμνο, μέχρι χθες.

Η ΝΔ φαίνεται πως συσπείρωσε τη γαλάζια βάση, κατάφερε να απορροφήσει τη δυναμική της Δημοκρατικής Συμμαχίας και από το 13,06% των εκλογών της 6ης Μαΐου, εκτόξευσε τα ποσοστά της στο 24,09%.

Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,29%, δεύτερη η ΝΔ με 24,09% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 21,72%.

Τις δύο έδρες στο Ρέθυμνο καταλαμβάνουν ο Ανδρέας Ξανθός του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης της ΝΔ.

Στην κατάταξη των κομμάτων ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜ.ΑΡ με 6,85% και 6,65% αντίστοιχα.

Έκτο κόμμα αναδείχθηκε η Χρυσή Αυγή με 4,14% ενώ το ΚΚΕ υποχώρησε στο 2,37%.

prismanews.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...