Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: εγκαινιάστηκε το κέντρο αστέγων

Mια σημαντική κοινωνική δράση, το κέντρο αστέγων στην Αλικαρνασσό, που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με άλλους φορείς εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης παρουσία αρκετών πολιτών και ωφελουμένων.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ανοιχτό κέντρο υποδοχής αστέγων παραχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου και για τη δημιουργία του συνεργάστηκαν ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου στην πράξη "Ζωοδόχος Πηγή ο Σύλλογος Τριτέκνων, τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού το ΚΕΣΑΝ και οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου και άλλους φορείς.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία αυτού του Κέντρου που θα βοηθήσει όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης ακόμη και επιβίωσης και επεσήμανε ότι η Δημοτική αρχή στήριζε και θα συνεχίζει να στηρίζει σημαντικές κοινωνικές δράσεις.

Το Κέντρο υποδοχής θα φιλοξενεί περίπου 50 άστεγους καθημερινά , θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ για 360 μέρες το χρόνο και σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο αρμόδια για τις Κοινωνικές Δομές κ. Δέσποινα Συγγελάκη θα το πλαισιώνουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και κοινωνικός λειτουργός.

Οι άστεγοι θα υποβάλλονται σε δωρεάν εξετάσεις και θα τους δίνονται ιατρικές συμβουλές, ενώ θα μπορούν να παραμείνουν αν το επιθυμούν εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας όπως επεσήμανε και η πρόεδρος των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη για να κάνουν το μπάνιο τους και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες. Στο Κέντρο απασχολούνται 33 άτομα επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό μέχρι 29 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...