Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

“Ζωοδόχος Πηγή”: Εκδήλωση στο Ηράκλειο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας

Πολλοί συμπολίτες μας, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής  κρίσης, δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στις καθημερινές βιοποριστικές  τους ανάγκες. Η πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και υπηρεσίες έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη δεδομένων των τεράστιων ποσοστών ανεργίας και της δραματικής αύξησης του αριθμού των συμπολιτών μας που ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά.

 Στην πόλη μας,  έχει δημιουργηθεί, με την υποστήριξη  του Δήμου Ηρακλείου,  από φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και με συντονιστή φορέα το Κέντρο “Ζωοδόχος Πηγή” το “Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας”.

Το Δίκτυο αποτελείται  από επτά Κοινωνικές Δομές, στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό, που προσφέρουν ολοκληρωμένη βοήθεια με αξιοπιστία και διακριτικότητα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Οι Κοινωνικές αυτές  Δομές είναι οι παρακάτω:

Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Παντοπωλείο (εμψυχώνεται από το ΚΕ.ΘΕ.Α. Αριάδνη) από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού.
Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και Γραφείο Διαμεσολάβησης από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.
Δημοτικός Λαχανόκηπος και Κοινωνικό Φαρμακείο (υποστηρίζεται από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου) από το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.
Τράπεζα Χρόνου από το Κέντρο “Ζωοδόχος Πηγή”.

  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχιας, την Πέμπτη 17/10/2013 από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν, στο χώρο της Λότζια, εκδηλώσεις με σκοπό την  ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών από τα στελέχη του Δικτύου. Επίσης από τις 17:30 έως τις 19:30 θα πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για παιδιά ενώ η βραδιά θα κλείσει με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα.

Καθ’  όλη τη διάρκεια της ημέρας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τους σκοπούς του δικτύου.



Ας δώσουμε όλοι το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...