Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε επαίτες

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη επαιτών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν την Τρίτη συνολικά 9 αλλοδαποί σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου ζητιάνευαν.

Οι επαίτες βρίσκονταν σε φωτεινούς σηματοδότες στη λεωφόρο Κνωσού και τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως και όταν ακινητοποιούνταν τα αυτοκίνητα στο κόκκινο, ζητούσαν από τους οδηγούς χρήματα.

Πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι δυσανασχετούν ιδιαίτερα όταν οι επαίτες έχουν μαζί τους μικρά παιδιά, ακόμα και νεογέννητα. Πέρα από τα φανάρια και κεντρικά σημεία της πόλης, όπου δρουν κυρίως αλλοδαποί, γυρνούν και σε καφετέριες και εστιατόρια ζητώντας από τους θαμώνες χρήματα.

Ανεξάρτητα από την κοινωνική ευαισθησία του καθενός, είναι πλέον αντιληπτό ότι οι περισσότεροι είναι κατ’ επάγγελμα ζητιάνοι. Επίσης, υπάρχουν υποψίες για τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης θέσεων επαιτείας και των ίδιων των επαιτών.

Στα φανάρια
Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η παρουσία αλλοδαπών ανδρών στα φανάρια. Ζητάνε να καθαρίσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων και αρκετά συχνά γίνονται μικροεπεισόδια, με εκνευρισμένους οδηγούς και επίμονους επαίτες να πιάνονται στα χέρια.

Άλλες «πιάτσες» τις έχουν καταλάβει επαίτες με αναπηρίες που κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτων και δίκυκλων μηχανών, όταν ανάβει το πράσινο φανάρι. Με αναπηρικά καρότσια ή δεκανίκια κινούνται με δυσκολία στην άκρη του δρόμου, όμως, υπάρχουν και οι πιο ριψοκίνδυνοι που μπαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Αυτά συμβαίνουν συχνότερα σε φανάρια της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, της Στέλιου Καζαντζίδη και της Εθνικής Αντιστάσεως. Για το… πόστο στις κεντρικές αυτές αρτηρίες δίνεται μάχη. Κάποια σημεία επαιτείας εξασφαλίζουν ένα καλό μεροκάματο, σε αντίθεση με τα περισσότερα.

Στις κεντρικές καφετέριες και τα εστιατόρια πριν καν προλάβει να καθίσει κανείς εμφανίζεται ο πρώτος επαίτης και μπορεί ν’ ακολουθήσουν δέκα ακόμα… συνάδελφοί του σε διάστημα μιας ώρας. Άλλος απλώς παρακαλεί για βοήθεια. Άλλη προτείνει να σου πει τη μοίρα, γιατί διαισθάνεται ότι κάτι φοβερό και τρομερό θα σου συμβεί. Άλλη θέλει να σου πουλήσει εικόνες αγίων και όταν αρνηθείς, σου δίνει κατάρες…Πολύ συχνή είναι και η παρουσία μικροπωλητών με διάφορα μικροαντικείμενα «made in China», αλλά και πωλητών πειρατικών cd και dvd.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/06/blog-post_9224.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...