Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

«Μεγάλα τα προβλήματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου»

Ανακοίνωση από την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νομού


«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να λειτουργεί και να παρέχει τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία χάριν της προσφοράς των γιατρών, των νοσηλευτών, του παραϊατρικού και του διοικητικού προσωπικού» υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΣΥ στο Ρέθυμνο, οι οποίοι από κοινού με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας επιχειρούν, μέσω ανακοίνωσή τους, να αναδείξουν: «τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αλλά και της υγείας γενικότερα». 

«Παρά την οικονομική μας εξαθλίωση και την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας , θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο για όλους με ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, τονίζοντας παράλληλα ότι, τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το υπουργείο οφείλουν να «…κάνουν το χρέος τους…».

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου κάνει λόγο για προβλήματα που «χρονίζουν» όπως: «οι συνεχώς μειούμενες επιχορηγήσεις, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και νοσήλια, την ώρα που επικρατούν περικοπές μισθών και συντάξεων και η υπογραφή ομολόγου χρέους από τους ανασφάλιστους πολίτες ακόμη και για επείγουσες εξετάσεις. Επίσης το εμβολιαστικό πρόγραμμα των ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και των δικαιούχων της πρόνοιας, είναι ακόμη στα λόγια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, ενώ ο χρόνος αναμονής για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία είναι απαράδεκτα μεγάλος ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής ανυπαρξίας επανδρωμένων δομών του ΕΟΠΥΥ».

Οι γιατροί κάνουν λόγο επίσης για επικίνδυνες εφημερίες δεδομένου ότι συχνά δεν καλύπτονται από νευραλγικές ειδικότητες. Καυτηριάζουν επίσης το γεγονός πως τα υλικά και τα φάρμακα, όσα υπάρχουν - όπως υποστηρίζουν - και το φαγητό των ασθενών, έχουν επιλεγεί με μόνο κριτήριο το χαμηλότερο κόστος, όχι την ποιότητά τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Ρέθυμνο «παρά τις χρωστούμενες άδειες, τα χρωστούμενα ρεπό, τις απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες ετών αλλά και την υπέρβαση του νόμιμου ορίου εβδομαδιαίας εργασίας θα συνεχίζουν», όπως τονίζουν, «να στηρίζουν την τοπική κοινωνία και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μία περίοδο δύσκολη όπου οι πολίτες έχουν ανάγκη να αισθάνονται όσο αυτό είναι δυνατόν ασφαλείς για θέματα υγείας περίθαλψης και νοσηλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...