Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πλάτανοι παράνομα κομμένοι σε φαράγγι

Η οικονομική δυσπραγία της εποχής μας έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Μια από τις λιγότερο φωτισμένες πλευρές είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ενέργειες και παραλείψεις με δικαιολογία την κρίση. Μια κρίση που, καθώς, φαίνεται δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρωτίστως κρίση κοινωνική και κρίση αξιών.

Ένα από τα παρεπόμενα των πολλαπλών μορφών κρίσης που βιώνουμε ως κοινωνία, είναι και το φαινόμενο της παράνομης υλοτόμησης. Το φαινόμενο γνώρισε μεγάλη άνθηση τον περασμένο χειμώνα. Εξακολουθεί να είναι, ωστόσο, αισθητό, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι που έχουν αναγάγει την παράνομη υλοτόμηση σε επάγγελμα, δε δίστασαν να αποψιλώσουν μια ολόκληρη έκταση από πλατάνια. Προφανώς προετοιμάζουν την πραμάτια τους για τον επόμενο χειμώνα...

Το συμβάν καταγράφτηκε στην περιοχή Κεραμάρι Καλαθενών και συγκεκριμένα στο "Κεραμαριανό Φαράγγι" του Δήμου Κισάμου. Εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων εντόπισαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου περίπου δεκαπέντε κυβικά μέτρα, παράνομα υλοτομημένων και επιμελώς στοιβαγμένων δέντρων πλατάνου.

Οι δασικοί υπάλληλοι ετοιμάζουν τώρα δικογραφίες εις βάρος των δραστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, που θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων. Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση Δασών δεσμεύεται ότι με καθημερινούς ελέγχους "προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας"... 
 
 
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...