Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Εκτεταμένοι έλεγχοι στη Χρυσή και στην Ιεράπετρα για παράνομο εμπόριο

Μεγάλης έκτασης ελέγχους πραγματοποίησε η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας την περασμένη Παρασκευή με στόχο το παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Καταρχήν στη νήσο Χρυσή, κλιμάκιο με συντονιστή τον αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Ζερβάκη και υπό τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομία κ. Γιάννη Γαιτανάκη, προσέγγισε με άκρα μυστικότητα τη νήσο Χρυσή με αποτέλεσμα να συλλάβει επ’ αυτοφωρω 7 πλανόδιους και στάσιμους πωλητές οι οποίοι πουλούσαν χωρίς άδεια εμπορεύματα, στις δύο βασικές παραλίες του νησιού.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις που αφορούσαν πλανόδιους οι οποίοι πωλούσαν παράνομα σουβλάκια, καλαμπόκια, νερά, αναψυκτικά, μπύρες, χειροποίητα κοσμήματα κ.α.

Οι παραβάσεις αφορούσαν: 6 για «Έλλειψη αδείας» ύψους χιλίων (1000) ευρώ έκαστη. Μία για «Στέρηση Τιμολογίων και λοιπών παραστατικών» πέντε χιλιάδων (5000) ευρώ και μία για «Αυθαίρετη κατάληψη Θέσης».

Στην Ιεράπετρα

Παράλληλα στην πόλη της Ιεράπετρας κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Κατρίνη, προχώρησε σε αντιστοιχους ελέγχους και κατάσχεσε εμπορεύματα από 4 πλανόδιους πωλητές οι οποίοι βρέθηκαν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν καροτσάκι με 400 ρολά χαρτιού κουζίνας από ημεδαπό επί της οδού Κύρβα, καροτσάκι με 260 ρολά χαρτιού κουζίνας από ημεδαπό επί της οδού Αγίου Γεωργίου αλλά και 121 ψηφιακοί δίσκοι (dvd) από αλλοδαπό επί της οδού Καλημεράκη καθώς και 78 πλαστικές μπάλες από αλλοδαπό επί της οδού Στρατηγού Σαμουήλ.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας έκανε τις παρακάτω δηλώσεις :

“Είναι προφανές πως το παράνομο υπαίθριο εμπόριο αποτελεί μια μάστιγα που πλήττει τις επιχειρήσεις της περιοχής. Αφαιρεί τζίρο από το οργανωμένο και φορολογούμενο λιανικό εμπόριο, χωρίς παράλληλα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς την εθνική οικονομία (απόδοση ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, ανταποδοτικών τελών, ασφαλιστικών εισφορών κλπ.), δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στις στεγασμένες επιχειρήσεις. Για τη Νήσο Χρυσή οργανώνουμε ειδικό συνεργείο για την κατάσχεση τόσο των εμπορευμάτων που διακινούνται παράνομα όσο και όλων των παρελκόμενων κατασκευών που κατεγράφησαν όπως ψησταριές, αυτοσχέδιοι πάγκοι, κιόσκια κλπ. Δυστυχώς, το γραφειοκρατικό κράτος έχει μοιράσει αρμοδιότητες παντού εκτός από το Δήμο που λογοδοτεί στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να περιοριζόμαστε στις δυνατότητες παρέμβασης που έχουμε σ‘ ένα τόσο κρίσιμο σημείο για τον τόπο”.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...