Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Απίστευτο: Ανακαλύφτηκε "αεροπονική καλλιέργεια" χασίς στο Δήμο Αρχανών

Οι δύο εφευρέτες, ηλικίας 32 και 36 ετών συνελήφθησαν χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κουνάβοι του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων...

από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί και πραγματοποιήθηκαν έρευνες από αστυνομικούς, παρουσία δικαστικού λειτουργού στα σπίτια του 36χρονου και του 32χρονου καθώς και σε υπαίθριους χώρους της οικίας του δεύτερου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκαν εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου με εξαερισμό, χωρίς φυσικό φωτισμό και με έλεγχο υγρασίας:

• Μία αυτοσχέδια κατασκευή (εργαστήριο) αποτελούμενη από δύο πλαστικούς σωλήνες, συνδεδεμένο με πλαστικό βαρέλι, όπου με την μέθοδο της αεροπονικής καλλιέργειας, καλλιεργούνταν επιμελώς επτά δενδρύλλια κάνναβης.

• Πέντε φυτώρια κάνναβης σε χωριστές πλαστικές γλάστρες.

• Μία κατασκευή για χρήση αεροπονικής καλλιέργειας (λάμπες αλογόνου, ρυθμιστές φωτισμού, ρυθμιστής ροής νερού κτλ) καθώς και πλήθος χημικών φαρμάκων και λιπασμάτων για καλλιέργεια φυτών.

• 607,9 γραμμάρια κάνναβης.

• Πενήντα κροτίδες.

Τα παραπάνω ναρκωτικά και πειστήρια κατασχέθηκαν ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...