Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τα προβλήματα του μηχανογραφικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ


Στο επίκεντρο της παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη


Στο μηχανογραφικό σύστημα το οποίο  κατά την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα στη βάση δεδομένων του, αναφέρεται σε παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, μετά από επιστολή της Ένωσης Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Κρήτης.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «το μηχανογραφικό σύστημα το οποίο κατά την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ένταξης  θα έπρεπε να είναι  έτοιμο για την εισαγωγή τους σε αυτό, όχι μόνο δεν ήταν έτοιμο, αλλά και για ένα τετράμηνο μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων βρισκόταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ΔΑΟΚ να εισάγουν το Διοικητικό έλεγχο».

Ακόμα, μέχρι σήμερα δεν είναι  γνωστό βάσει ποιου διασταυρωτικού ελέγχου θα εξεταστούν και οι ενστάσεις  που κατέθεσαν οι παραγωγοί, αλλά και τι αλλαγές θα έχουν υποστεί οι εκτάσεις σε σχέση με το διασταυρωτικό έλεγχο σύμφωνα με τον οποίο έγινε η αρχική αξιολόγηση της αίτησης.

Τα προβλήματα αυτά, συνετέλεσαν στο εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό απορριπτόμενων αιτήσεων των παραγωγών, καθώς από το σύνολο των αιτήσεων υποψηφιότητας που υποβλήθηκαν στο Νομό Ηρακλείου για τη νέα πενταετία, έχει απορριφθεί το 92%.

Στην παρέμβασή του υπογραμμίζει ακόμα, το θέμα των ενστάσεων επισημαίνοντας ότι: «η μόνη διέξοδος ήταν, το 92% των παραγωγών να προχωρήσουν σε υποβολή ενστάσεων κατά του Πρωτοβάθμιου Διοικητικού Ελέγχου των Αιτήσεων Ένταξης, κάτι το οποίο οδήγησε τελικά σε διπλή ταλαιπωρία παραγωγούς, γεωπόνους μελετητές αλλά και υπαλλήλους των ΔΑΟΚ, οι οποίοι αναγκάζονται σήμερα να κάνουν όλους τους ελέγχους από την αρχή».

Τέλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου  ζητά άμεση επίλυση των θεμάτων  ένταξης των αγροτών, τα οποία  θα στηρίζονται στη νομιμότητα των  δηλώσεων και όχι σε απόρριψη λόγω των σφαλμάτων του συστήματος και της βάσης δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...