Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Παραμένει χωρίς φύλαξη η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου

Χωρίς ενημέρωση από την ΕΤΒΑ οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις


Και δεύτερη κοινοβουλευτική παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για την έλλειψη φύλαξης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, ζητώντας να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν το θέμα, προκείμενου να μην παραμείνει η ΒΙ.ΠΕ.Η. «ξέφραγο αμπέλι».

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του ότι «σε συνέχεια της με αριθμό πρωτ. 3741/4.1.2012 κοινοβουλευτικής παρέμβασης, επισημαίνεται εκ νέου ότι η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου έχει μείνει χωρίς φύλαξη, καθώς η ΕΤΒΑ, διαχειρίστρια εταιρεία της ΒΙΠΕ, ζήτησε από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της περιοχής να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες από το νέο έτος», ενώ επισημαίνει ότι «το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ, αλλά και την εξώδικη διαμαρτυρία προς την ΕΤΒΑ, στην οποία όμως έως σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη» και «μέλη του ΔΣ αναφέρουν μάλιστα ότι ενώ κάθε φορά η επιλογή της εταιρείας μέσω του διαγωνισμού για τη φύλαξη γινόταν μετά από πρόταση των εγκατεστημένων, η ΕΤΒΑ δεν το δέχτηκε την τελευταία φορά και αποφάσισε να προχωρήσει σε δική της προκήρυξη». Και συνεχίζει ότι «αφού έγινε ο διαγωνισμός τον Δεκέμβριο, παρουσιάστηκαν προβλήματα, ώστε τελικά ο νέος διαγωνισμός δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, η ΕΤΒΑ ενημέρωνε ότι η φύλαξη θα σταματήσει στο τέλος του 2011, όπως και έγινε», ενώ «οι επιχειρηματίες τονίζουν μάλιστα ότι εάν πάψει η φύλαξη της ΒΙΠΕ, αυτή θα αποτελέσει κέντρο διερχομένων, χώρος στάθμευσης όλων των συρόμενων (νταλίκες), χώρο διακίνησης ναρκωτικών, χώρο εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, χώρο εναπόθεσης μπαζών κλπ.».

Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι «ακριβώς για την αντιμετώπιση κατάστασης και ύστερα από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων είχαν ληφθεί τα μέτρα φύλαξης». Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ως κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, αλλά και για την προστασία της περιουσίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων σε αυτή, «να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη συνέχιση της φύλαξης της ΒΙ.ΠΕ.Η., αλλά και να αποσαφηνιστούν οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε από την ΕΤΒΑ να ζητηθεί από την ιδιωτική εταιρία να πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περιοχή».

Καταλήγοντας και επισημαίνοντας ότι «ορισμένοι επιχειρηματίες αναζητούν ήδη ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης για να προστατεύσουν την περιουσία τους», ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης «για ποιο λόγο δεν έχει δοθεί ακόμα καμία απάντηση στο Σύνδεσμο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου στο εξώδικο που απέστειλαν», καθώς και εάν έχει ενημερωθεί «για την απόφαση της ΕΤΒΑ να ζητήσει από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της», αλλά και «για ποιους ακριβώς λόγους ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση». Ακόμη του ζητά να μεριμνήσει προσωπικά προκειμένου «να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη συνέχιση της φύλαξης της ΒΙ.ΠΕ.Η., γεγονός που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της και την προστασία της περιουσίας των εγκατεστημένων επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...