Κυριακή 8 Μαΐου 2011

"Πλέον το λόγο παίρνουν τα δικαστήρια"!

"Πλέον θα εφαρμοστεί ο νόμος!" Με αυτά τα δύο λόγια αποτύπωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης τα όσα διαδραματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, αλλά και τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης της Ομοσπονδίας οι οποίες θα ξεκινήσουν από αύριο κιόλας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γωνιατάκης " παρόλες τις προσπάθειες να γίνουν χθες οι εκλογές κάποιοι το μόνο που ήξεραν είναι να τραμπουκίζουν, και να βρίζουν. Θα γίνει οτι υπαγορεύει η νομοθεσία"!

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε οτι χθες η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των αγροτικών συλλόγων του νομού σημαδεύτηκε από εντάσεις έντονους διαπληκτισμούς και μομφές εκατέρωθεν. Τελικά και μετά από σειρά αντεγκλήσεων έγιναν δύο ξεχωριστές διαδικασίες από αντίστοιχες ομάδες αγροτών.

Στη πρώτη περίπτωση οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ(ελέγχεται από το ΚΚΕ)  αποφάσισαν να εκλεξουν μια επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των συλλόγων Κάινας, Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων και του κτηνοτροφικού συλλόγου προκειμένου να αναδείξουν μια μεταβατική επιτροπή που θα κινητοποιήσει τους αγρότες του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στην δεύτερη περίπτωση οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Βουκολιών, Κουντούρας καθώς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποχώρησαν απο την αίθουσα συνεδρίασης προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν απο εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα τα μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση και ξεπούλημα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από νόθες και αδιαφανείς διαδικασίες» αμφισβήτησαν τις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Χαλακατεβάκης ισχυρίστηκε πως όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Επίσης τα μέλη της ΠΑΣΥ ζητούσαν την πραγματοποίηση εκλογών μόνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκλεγμένων από τους αγροτικούς συλλόγους στους οποίους υπήρχε παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και με αρκετές μομφές προς το πρόσωπο του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ο.Α.Σ. δήλωσε οτι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των εκλογών.
Το λόγο από εδώ και στα εξής παίρνουν τα δικαστήρια...
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...