Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τοκογλύφοι οδηγούν επιχειρηματίες στην αυτοκτονία

Κυκλώματα τοκογλυφίας φέρονται να κρύβονται πίσω από τα θλιβερά στατιστικά στοιχεία στην Κρήτη, όπου μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους επιχειρηματίες, έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής" (08/05), για την ύποπτη αυτή "σύμπτωση" ήδη διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Ηρακλείου, ο Προϊστάμενος της οποίας, Νίκος Μαρκάκης, εξετάζει εάν πράγματι τοκογλύφοι λυμαίνονται την αγορά.
Μόνο την τελευταία εβδομάδα, τρεις επιχειρηματίες αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.
Η χήρα ενός από τους αυτόχειρες, που αυτοκτόνησε το 2009, η κα Κ.Κ., συνέλεξε πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία την οδήγησαν στο συμπέρασμα, ότι ο σύζυγός της τα τελευταία 2 - 3 χρόνια της ζωής του, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης οργανωμένου τοκογλυφικού εγκλήματος, το οποίο μάλιστα δρούσε με την "ανοχή" τραπεζικών στελεχών και υπαλλήλων.
"Έχω σοβαρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, για την εμπλοκή ΄και εκμετάλλευση του συζύγου μου από κύκλωμα τοκογλυφίας, που τον οδήγησε στην αυτοκτονία", δήλωσε στην εφημερίδα.
Δανείστηκε 1.7 εκατομμύριο ευρώ και έδωσε πίσω 3 εκατομμύρια!
Όπως αποκάλυψε η ίδια, ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, άνθρωποι από το περιβάλλον του, είχαν εκδώσει επιταγές με δικαιούχο τον ίδιο και ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ και ο ίδιος είχε αντίστοιχα εκδώσει επιταγές, με δικαιούχους αυτούς, ακόμη μεγαλύτερων ποσών.
Η κα Κ.Κ. παρατήρησε τα εξής παράδοξα. Το πρώτο ήταν ότι κανείς από αυτούς δε διατηρούσε εμπορικές σχέσεις με τον θανόντα και συνεπώς δε δικαιολογείτο ανταλλαγή τραπεζικών επιταγών μεταξύ τους.
Το δεύτερο παράδοξο αφορούσε στα ίδια τα ποσά. Ενώ ο σύζυγός της φαινόταν να έχει λάβει από τους μηνυόμενους, επιταγές ύψους 1.732.406 ευρώ, ο ίδιος φαίνεται πως τους είχε επιστρέψει και πάλι με έκδοση επιταγών το ποσό των 3.006.256 ευρώ.
Και το τρίτο παράδοξο, που επιβεβαίωσε κατά κάποιον τρόπο τις ανησυχίες και υποψίες της, ήταν ότι όλες οι επιταγές είχαν εκδοθεί από συγκεκριμένο υποκατάστημα Τράπεζας στο Ηράκλειο.
Η κα Κ.Κ. αναμένει κλήση από την αρμόδια αντεισαγγελέα, στα χέρια της οποίας βρίσκεται από τις 24 Μαρτίου του 2011, μήνυση 140 σελίδων, προκειμένου να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή όσα γνωρίζει για την υπόθεση.
Ανάλογες μηνύσεις έχουν κατατεθεί και από οικογένειες άλλων αυτόχειρων επιχειρηματιών.cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...