Κυριακή 8 Μαΐου 2011

3.000 θέσεις εργασίας στην Κρήτη από πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας

Στην πολιτική ανάσχεσης της ανεργίας κατά την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο τόπος, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη συνεδρίαση της ολομέλειας των Δημάρχων του Ν. Ηρακλείου και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω των δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω επιχειρησιακών σχεδίων που θα εκπονήσουν οι δήμοι και οι άλλοι συλλογικοί φορείς και έχει προϋπολογισμό για την Κρήτη 9,2 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσουν 3.000 θέσεις απασχόλησης για πέντε μήνες.
«Θέλουμε να δώσουμε μια ανάσα στους ανέργους και στις οικογένειες που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο από την κρίση» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός οποίος διαβεβαίωσε για την απόφαση της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ύφεση.
Η συνάντηση που ήταν συνέχεια αυτής που διοργανώθηκε σε Περιφερειακό επίπεδο, από την Περιφέρεια Κρήτης, είχε στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου κ. Χρήστος Ντίκος που ανέλυσε όλη την διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που είπε ότι ενδεικτικά περιλαμβάνουν:
- έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών, καθαρισμούς και μικρές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ρεμάτων κλπ.
- υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ
- -κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, συλλογή και διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού,
- -δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, αίτηση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών,
- δράσεις διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α
Οι ωφελούμενοι απ’ αυτές τις δράσεις μπορεί να είναι άνεργοι μακροχρόνια και βραχυχρόνια αλλά και ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που αναζητούν εργασία και έχουν ατομικό εισόδημα έως 10.500.
Ο κ. Κεγκέρογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες δράσεις του Υπουργείου, που θα ακολουθήσουν και αφορούν τόσο στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα όσο και στη θεσμοθέτηση προγράμματος για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

heraklion1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...