Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Επεισοδιακές οι εκλογές στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων

Σε διάσπαση θέλουν να οδηγήσουν το αγροτικό κίνημα στα Χανιά μετά και την μεγάλη ένταση και τους διαξιφισμούς από τους οποίους συνοδεύτηκε... η γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Χανίων προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλιματος ήταν τελικά να γίνουν μετά από 4 σχεδόν ώρες αντεγκλήσεων δύο ξεχωριστές διαδικασίες από επίσης δύο ομάδες αγροτών.

Στη πρώτη περίπτωση οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ (που ελέγχεται από το ΚΚΕ) αποφάσισαν να εκλεξουν μια επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των συλλόγων Κάινας, Αρμένων, Μηθύμνης, Παλαιών Ρουμάτων και του κτηνοτροφικού συλλόγου προκειμένου να αναδείξουν μια μεταβατική επιτροπή που θα κινητοποιήσει τους αγρότες του νομού για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στην δεύτερη περίπτωση οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων Βουκολιών, Κουντούρας καθώς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποχώρησαν απο την αίθουσα συνεδρίασης προκειμένου να αποφασίσουν τι θα πράξουν απο εδώ και στο εξής.

Νωρίτερα τα μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση και ξεπούλημα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από νόθες και αδιαφανείς διαδικασίες» αμφισβητησαν τις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων.Είναι η πάγια τακτική του ΚΚΕ στο αγροτικό κίνημα που θέλει να το διασπάσει, όπως προσπαθεί να κάνει με το ΠΑΜΕ στους εγαζόμενους.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Χαλακατεβάκης ισχυρίστηκε πως όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

Επίσης τα μέλη της ΠΑΣΥ ζητούσαν την πραγματοποίηση εκλογών μόνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων εκλεγμένων από τους αγροτικούς συλλόγους στους οποίους υπηρχε παρουσία δικαστικού αντιπρόσωπου. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση και με αρκετές μομφές προς το πρόσωπο του ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ο.Α.Σ. δήλωσε οτι δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των εκλογών.

Μια άλλη πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, αφορούσε στη συγκρότηση μια προσωρινής επιτροπής η οποία θα αναλάμβανε να οδηγήσει το αγροτικό κίνημα του νομού σε εκλογές ενεργοποιώντας τους αγροτικούς συλλόγους. Και αυτή όμως η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση για διαφορετικούς λόγους είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...