Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ηράκλειο: Δηλώσεις Ντορας Μπακογιαννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν την έναρξη του 5ου προσυνεδρίου στη Χερσόνησο του Ηρακλείου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δέκα χρόνια μετά συζητάμε για έξοδο από το ευρώ;


ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτός είναι ένας εφιάλτης, είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο δεν πρέπει ούτε να το συζητάμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Δημοκρατική Συμμαχία, από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων, της συνεννόησής τους, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, οι οποίες είναι αναγκαίες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Αντί να μεμψιμοιρούμε, αντί να περιμένουμε να μας σώσει κάποιος Θεός της Ελλάδος, να καταλάβουμε ότι από εμάς θα κριθεί αν η Ελλάδα βγει από αυτή την κρίση ή όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα είστε θετική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είμαι θετική στο ενδεχόμενο συνεννόησης των δυνάμεων. Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν αναζητά να συγκυβερνήσει. Θεωρεί όμως ότι είναι απολύτως αναγκαίο τα δυο παλαιά κόμματα στην Ελλάδα, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να συνεννοηθούν, να συμφωνήσουν, στις αναγκαίες αλλαγές, έτσι ώστε να προχωρήσει μπροστά η χώρα και να μην είναι δούλοι των οποιονδήποτε συντεχνιών, όπως εμφανίζονται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...