Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Χανιά: Aντιφασιστική Διαδήλωση Κυριακή 15 Δεκέμβρη Πλατεία Αγοράς 3μμ

Με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην απόπειρα της Χρυσής Αυγής να οργανώσει συγκέντρωση στα Χανιά, καλεί η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).


Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής είναι για την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 5μ.μ  στην οδό Τζανακάκη (στο ύψος του ΟΤΕ)ν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με θέμα τις διώξεις - προφυλακίσεις στελεχών της και ομιλητές τους βουλευτές Μιχάλη Αρβανίτη και Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.


Μια ημέρα νωρίτερα η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει με αίτημα "Στη φυλακή οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες", συγκέντρωση-μικροφωνική καταδίκης των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν  Σάββατο 14/12 Αγορά 11πμ.

Την Κυριακή στις 3μμ στην πλατεία Αγοράς, θα γίνει συγκέντρωση - αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται ότι:

"Το κάλεσμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε σύναξη μίσους στην οδό Τζανακάκη την Κυριακή 15 Δεκέμβρη είναι μια πρόκληση προς τα αντιφασιστικά αισθήματα όλων μας μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προκλητικά ζητάνε  να βγουν από τη φυλακή οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί.

Οι υπεύθυνοι για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, εκείνοι που οργάνωσαν εκατοντάδες επιθέσεις και πογκρόμ με μαχαιρώματα και  ξυλοδαρμούς σε γειτονιές σε βάρος μεταναστών, συνδικαλιστών, καλλιτεχνών, Ρομά, ομοφυλόφιλων επιχειρούν ξανά  να βγουν στο δρόμο και να οργανώνουν νέες επιδρομές θανάτου. Δεν θα τους αφήσουμε!

Οι νεοναζί αποθρασύνονται γιατί η ίδια η κυβέρνηση που προωθεί νέες επιθέσεις με ένα προϋπολογισμό-σφαγείο για χάρη των Τραπεζιτών και των Τροικανών παίζει ξανά το χαρτί του ρατσισμού και της επίθεσης κατά της αριστεράς. Η ΝΔ  τους άφησε  τα περιθώρια να ξαναβγούν μετά τις επιθέσεις στο Ν.Ηράκλειο με τους δύο νεκρούς χρυσαυγίτες. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστας κάλεσε τους νεοναζί στην εξέδρα επισήμων στη παρέλαση της 28ης Οκτώβρη. Η κυβέρνηση ξεκίνησε νέες ρατσιστικές εκστρατείες κατά των Ρομά με χυδαιότητες ότι “αρπάζουν ξανθά παιδιά” για να δικαιολογήσουν  επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ στους καταυλισμούς.

Η ρατσιστική πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRΟNTEX, της σκλήρυνσης των μέτρων κατά των μεταναστών,το θάψιμο του δικαιώματος στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και η επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων δίνουν πάτημα στη Χρυσή Αυγή να  ξαναβγεί από την απομόνωση.

Μόνο οι εργαζόμενοι και η νεολαία που πλημμύρισαν τους δρόμους καταγγέλλοντας τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το εργατικό κίνημα που παλεύει ενάντια στα Μνημόνια και τις απολύσεις μπορούν βάλουν τέλος στην επιχείρηση να ξαναγυρίσει ο τρόμος στις γειτονιές.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κοινότητες μεταναστών, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς  να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να βάλουμε φρένο στην νέα ενεργοποίηση των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί.

Οι  νεοναζί δολοφόνοι έχουν θέση μόνο στην φυλακή!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...