Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ε.Κ.Α.Β.: Θεσμοθέτηση Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.K.A.B.) οργανώνει την «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», δίνοντας το «παρών» στα μεγάλα αστικά κέντρα φέτος από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2013.

Η έναρξη της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης», ειδικά για φέτος, θα πραγματοποιηθεί συμβολικά στο Ηράκλειο Κρήτης στις 12 Δεκεμβρίου 2013, που είναι η ημέρα τιμής και μνήμης για τα εκλεκτά στελέχη του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά αλλά δυστυχώς χάθηκαν τόσο πρόωρα. Σε ένδειξη της αναγνώρισης της προσφοράς τους, για το 2013, ο νέος θεσμός φέρει το όνομα «Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης».

Από τις 12 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, με διανομή εκπαιδευτικού υλικού, προβολές βίντεο, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕD).

Ο στόχος της θεσμοθέτησης της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» είναι η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των όλων πολιτών για την πρόληψη των ατυχημάτων και τραυματισμών, η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών αλλά και η ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β., σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των Παραρτημάτων του σε όλη την Ελλάδα και έχει την πλήρη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β..

Το πλήρες πρόγραμμα της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» μπορείτε να το βρείτε στο www.ekab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...