Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτη: Προβλήματα στα ανατολικά του νησιού λόγω της κακοκαιρίας

Χιόνι στα βουνά της Ανατολικής Κρήτης

Δύο νταλίκες «δίπλωσαν» μεταξύ Αμιρών και Βιάννου - Με δυσκολία η κίνηση στο Οροπέδιο Λασιθίου - Κλειστά σχολεία σε τρεις περιοχές

Κακοκαιρία πλήττει την ανατολική Κρήτη από το πρωί της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους. Ετσι, με απόφαση των δημάρχων και για προληπτικούς λόγους, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, τη Βιάννο και την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.


Λόγω της χιονόπτωσης, δύο νταλίκες «δίπλωσαν» μεταξύ Αμιρών και Βιάννου και χρειάστηκε η κινητοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που έφτασαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς και να ξεμπλοκάρουν τα οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί διακοπές κυκλοφορίας είτε από χιονοπτώσεις είτε από κατολισθήσεις, ωστόσο, τόσο τα μηχανήματα της περιφέρειας όσο και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.
Προσοχή χρειάζεται στο οδικό δίκτυο καθώς σε πολλά σημεία έχει χιονίσει, ενώ με δυσκολία γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων προς Αγία Βαρβάρα, Βιάννο και Οροπέδιο Λασιθίου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε περιπτώσεις στο Ηράκλειο για δέντρα που ξεριζώθηκαν από τον αέρα, ενώ την ίδια ώρα δεμένα παραμένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου τα πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...