Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εικαστική έκθεση «Ελαίας Γη ΙΙ»

Από τις 21 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου παρουσιάζεται στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον, στο Αμάρι στο Ρέθυμνο, η έκθεση «Ελαίας Γη ΙΙ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πανακραίων Δρώμενα».

Η έκθεση αποτελεί μέρος της ευρύτερης εικαστικής έκθεσης «Ελαίας Γη» που πραγματοποιήθηκε το 2009 στο Δρομόνερο Χανίων όπου στεγάζεται το Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης και το οποίο είχε την καλοσύνη να τη δανείσει στον Αγροτουριστικό Πολυχώρο Πάνακρον.

Από τους 72 καλλιτέχνες της αρχικής έκθεσης, επιλέχθηκαν 30, των οποίων τα έργα καλύπτουν μια γκάμα τεχνοτροπιών, μέσων, αλλά και ύφους. Έμπνευσή τους ήταν από το φύλλο και τον κορμό της ελιάς ως φόρμες, μέχρι τον μύθο της γέννησης της θεάς Αθηνάς και εκφράσεις της καθημερινότητας που αναφέρονται στο λάδι που καταδεικνύουν τις βαθιές ρίζες του δέντρου στην ελληνική συνείδηση και κοινωνία.

Η έκθεση στο σύνολό της αναδεικνύει την ελιά ως ένα πρωταρχικό σημείο αναφοράς και έμπνευσης για κάθε καλλιτέχνη και καλεί τους επισκέπτες να δουν το γνώριμό τους δέντρο με μια καινούργια ματιά και να διυλίσουν το καθημερινό και οικείο μέσα από τη διαδικασία της σύγχρονης τέχνης.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αγγελική Δουβέρη.

Από 21 έως 28 Ιουλίου η εκθεση θα λειτουργεί 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00.

Από 29 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου η έκθεσηθα λειτουργεί μόνο το απόγευμα 18:00 – 21:00.

    Χώρος Αγροτουριστικός Πολυχώρος Πάνακρον
    ΔιεύθυνσηΑμάρι
    Email χώρουpanakron@gmail.com
    Τηλέφωνο χώρου2833022120



CRETEVENTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...