Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται και στηρίζει ενεργά την 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 διοργανώνοντας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η μεταφορά της Φλόγας της Αγάπης.

«Η ανιδιοτελής προσφορά σε όλες της τις εκφάνσεις αποτελεί ειδικά σήμερα περισσότερο από ποτέ πυλώνα στήριξης και αυτοπροστασίας της κοινωνίας, ενώ όταν οι εθελοντικές δράσεις συμπορεύονται με κοινωνικές δομές και δράσεις της Αυτοδιοίκησης τα αποτελέσματα είναι θεαματικά πολλαπλασιαστικά προς όφελος των πολιτών».

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16/9/2011, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων.

Η κα. Χατζηδάκη συνεχάρη παράλληλα τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, τους αιμοδότες αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία, που γίνονται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «διασπορείς» και όχι απλοί μεταφορείς του μηνύματος.

«Δίνεις Αίμα, Σώζεις Ζωή» είναι το σύνθημα της λαμπαδηδρομίας, όπως γνωστοποίησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», Μαρία Ροδουσάκη, καλώντας όλους τους Χανιώτες να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση.

Από την πλευρά του ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων, αρμόδιος σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και νέας γενιάς, Γιάννης Ξυγκάκης, συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες, τονίζοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας, ανυπολόγιστης αξίας, το οποίο όμως σε εμάς δεν κοστίζει τίποτα.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Φλόγα της Αγάπης στέλνει στο πανελλήνιο μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μεταφέροντας σε όλη την επικράτεια την αξία του εθελοντισμού»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυγκάκης.

Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε από τα Σέρβια της Κοζάνης στις 27 Αυγούστου και αφού διατρέξει ολόκληρη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων, ο Ποδηλατικός Όμιλος Χανίων «Τάλως» και οι «φίλοι» των δίκυκλων μηχανών, προβλέπει:

1. Δημοτικό κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Σούδας (17.30) έναρξη διαδρομής Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων στις οδούς: Εθν. Βενιζέλου – Σούδας – Λεωφ. Κων. Καραμανλή – Ηρακλείου – Νεάρχου – Στρ. Τζανακάκη – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

2. Δημοτικό Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου (17.40) έναρξη διαδρομής «φίλων» δίκυκλων μηχανών στις οδούς: Αριστοτέλους – Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου (Κουνουπιδιανά) – Σταυρού – Αεροδρομίου – Ακρωτηρίου – Μ. Κούνδουρου – Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

3. Νέο Δημοτικό Κατάστημα Δημοτικής Ενότητας Θερίσου (17.30) έναρξη διαδρομής ποδηλατικού Ομίλου Χανίων «Τάλως» στις οδούς: Ομαλού – Νίκου Καζαντζάκη – Κισσάμου – Κυδωνίας – Περίδου – Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Η υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης από τη δημοτική αρχή των Χανίων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...