Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Φοιτητές στα Χανιά εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω κρίσης

Επιστολή απηύθυνε στις 23-10-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και στον Υπουργό Υγείας... και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου υπενθυμίζει το αίτημα του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσον αφορά στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στην επιστολή του ο κ. Βουλγαράκης τονίζει ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές στα Χανιά βρίσκονται στη δύσκολη θέση να πρέπει να φέρουν το οικονομικό βάρος των σπουδών τους, πράγμα που πολλές φορές τους οδηγεί στην διακοπή της φοίτησής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο δυσβάσταχτο κόστος του ενοικίου των φοιτητών ως κύρια αιτία εγκατάλειψης των σπουδών τους, που ήταν και ο κύριος λόγος της πρόσφατης κινητοποίησης των σπουδαστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τέλος ο κ. Βουλγαράκης επαναλαμβάνει την παράκλησή του για άμεση μεσολάβησή των αρμοδίων Υπουργών, ώστε να αξιοποιηθούν τα δημόσια εγκαταλειμμένα κτίρια των Χανίων και έτσι να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και να αμβλυνθούν τα σχετικά κοινωνικά προβλήματα, σ’αυτή την δύσκολη οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...