Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ασυνείδητος στο Ρέθυμνο είχε 4 γεράκια αιχμάλωτα δεμένα από τα πόδια!

Τα γεράκια, που βλέπετε στη φωτογραφία, εντοπίστηκαν την Τετάρτη μέσα σε μια οικοδομή στην περιοχή... της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο.
Η παράνομη αιχμαλωσία των νεαρών αρπακτικών διαπιστώθηκε τυχαία από έναν αστυνομικό ο οποίος πήγε εκεί εξαιτίας μιας πολεοδομικής παράβασης. Ο αστυνομικός προχώρησε στην κατάσχεση και μέσω της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας επικοινώνησε με την ΑΝΙΜΑ.

Ο δασολόγος Γιάννης Αρνέλλος καθοδήγησε τον άνδρα της ΕΛ.Α.Σ. ώστε να τα πιάσει και να τα τοποθετήσει σε χαρτόκουτα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Εθελόντρια τα παρέλαβε και τελικά τα μετέφερε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο.

Από την Κρήτη ταξίδεψαν το βράδυ στον Πειραιά και πλέον φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ. Αν οι εξετάσεις που θα τους γίνουν δεν δείξουν κάποιο πρόβλημα, θα επιστρέψουν στην Κρήτη και θα αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον το συντομότερο.

Διαφορετικά θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην Πάρο για όσο κριθεί απαραίτητο. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν εις βάρος εκείνου που αιχμαλώτισε παράνομα τα αρπακτικά σχηματίστηκε δικογραφία.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...