Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Δεν κλέβουν μόνο το λάδι - τώρα κλέβουν και τις ελιές!


Κάτι η ανέχεια, κάτι οι αυξημένες σχετικά με πέρυσι τιμές του ελαιολάδου, έφεραν στην Κρήτη μια “νέα μόδα”, μετά και από τη ζωοκλοπή και τα περιστατικά κλοπών λαδιού από τις αποθήκες. Τώρα πλέον παραβιάζουν τις σιδερένιες πόρτες στις αυλές των ελαιουργείων, κόβοντας ή σπάζοντας τα λουκέτα και φορτώνουν τα σακιά με τις ελιές. Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται σε όλο το νησί και όχι μόνο σε ελαιοτριβεία, αλλά και στα σπίτια, καθώς και στα χωράφια αμέσως μετά από τη συγκομιδή.

Στον Αλικιανό άγνωστοι είχαν μπει σε εργοστάσιο τη νύχτα και αφαίρεσαν 18 σακιά ελιές, για τις οποίες ο ιδιοκτήτης κατέβαλε 500 ευρώ στον παραγωγό, ως αποζημίωση για την απώλεια. Οι υποψίες του ιδιοκτήτη του εργοστασίου στρέφονται κυρίως σε ντόπιους και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης, δεν αποκλείεται ο ή οι δράστες να είχαν πάει στο εργοστάσιο δικό τους καρπό το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Για το γεγονός είχε ενημερωθεί άμεσα η αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν. Μάλιστα μετά από το περιστατικό οι ελιές που δεν συνθλίβονται την ίδια μέρα, πλέον μεταφέρονται στον εσωτερικό χώρο του ελαιοτριβείου για περισσότερη ασφάλεια.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στη Βιάνο, όπου άγνωστοι είχαν αφαιρέσει 70 σακιά ελαιόκαρπου από σπίτι, στο χωριό Αμιράς, στο οποίο ο παραγωγός τις μετέφερε, προκειμένου μάλιστα να τις εξασφαλίσει.

Δε λείπουν τα κρούσματα κλοπής σε αγροεφόδια, εργαλεία και ελαιόπανα στρωμένα μέσα στα χωράφια. Στην ίδια περιοχή άγνωστοι είχαν σπάσει ακόμα και την εργαλειοθήκη σε αγροτικό αρπάζοντας τα εργαλεία και ένα αλυσοπρίονο.

Στο στόχαστρο επίσης βρίσκονται και τα οπωροκηπευτικά στα θερμοκήπια, σε παραλιακές περιοχές.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...