Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Χανιά:''Αν χρειαστεί θα πάμε μέχρι τις ΗΠΑ για να βρούμε το δίκιο μας''!

Η περιπέτεια του δικαστικού επιμελητή από το Ηράκλειο ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες όταν αποφάσισε να επισκεφθεί την περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου, στα Χανιά.
Πάρκαρε το αυτοκίνητό του σε χώρο που θεώρησε ασφαλή, αλλά... υπολόγισε χωρίς τον οργισμένο και μεθυσμένο αμερικανικό τουρίστα.

Τα ξημερώματα της 19ης Αυγούστου, ένας Αμερικανός, που όπως όλα δείχνουν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αποφάσισε να ξεσπάσει σε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Αφού λοιπόν έσπασε τα τζάμια στο αυτοκίνητο, πέταξε μέσα αναμμένα ρολά χαρτί εμποτισμένα με καύσιμο. Το όχημα, μέχρι να φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική, είχε καταστραφεί ολοσχερώς, με τις ζημιές να ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ

Με μικρότερες ζημιές την γλίτωσαν δύο ακόμα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον ίδιο χώρο, στα οποία ο Αμερικανος «επιτέθηκε» με μαχαίρι. Στο μεταξύ όμως έγινε αντιληπτός από  περίοικο που με φωνές τον απέτρεψε από το να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Ο ίδιος μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας προσπάθησε να κρατήσει το δράστη στο σημείο μέχρι να φτάσουν αστυνομία και πυροσβεστική, ωστόσο δεν τα κατάφερε…


Από το σημείο εκείνο αρχίζει ο «Γολγοθάς» για τον  ιδιοκτήτη του κατεστραμμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα και με τον δικηγόρο του, οι προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και των υπευθύνων του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής να φτάσουν στην ταυτότητα του «οργισμένου» Αμερικανού, μέσω και των Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας έπεσαν στο κενό.

Όπως λέει ο δικηγόρος του, στο cretalive.gr, ενώ αρχικά έδειξαν διάθεση να βοηθήσουν, στην συνέχεια άρχισαν να  βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες, με αποκορύφωμα όταν τους παρέπεμψαν στο… γραφείο Τύπου της βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μένος του πάνω, ο Αμερικανός άφησε στο σημείο της καταστροφής αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως γενετικό  υλικό και δαχτυλικά αποτυπώματα. Με δεδομένο αυτό, τονίζει η πλευρά του ιδιοκτήτη, αν υπήρχε η θέληση από την πλευρά των υπευθύνων της βάσης, θα ήταν σχετικά εύκολο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του.

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πάντως ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις προσπάθειες τους να τιμωρηθεί ο ένοχος, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάσουν στις ΗΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...