Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πιάνει δουλειά στην Κρήτη ο μετροπόντικας

Το μέγεθος του μετροπόντικα έχει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα! Χρειάστηκε ένας και πλέον χρόνος για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση των 30 στρεμμάτων που απαιτούνται για να πιάσει δουλειά ο μετροπόντικας στο φράγμα Αποσελέμη! Το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε, με βάση τους πίνακες , σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για την απαλλοτρίωση του χώρου ώστε να μπουν τα μηχανήματα στην έξοδο της σήραγγας που θα φτιαχτεί.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο τούνελ στην Κρήτη –μήκους 3,5 περίπου χιλιομέτρων!-που θα φέρει το νερό στο φράγμα από το Οροπέδιο Λασιθίου και το οποίο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.

Ενώ έχει τελειώσει το έργο του ταμιευτήρα και οι αγωγοί έχουν φτάσει στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο και το νερό μπαίνει στο φράγμα μόνο από τα στραγγίσματα του Αποσελέμη η εργολαβία διά της οποίας θα γίνει το τούνελ που θα φέρνει το νερό δεν έχει προχωρήσει καθώς δεν είχαν απαλλοτριωθεί τα 30 στρέμματα και οι ιδιοκτήτες δεν συναίνεσαν να δοθούν με τη διαδικασία της επίταξης.

Αφού δεν προχώρησε η διαδικασία της επίταξης το υπουργείο ενέκρινε τώρα το ποσό των 488.000 ευρώ για την παρακατάθεση αποζημίωσης των ιδιοκτητών.

«Είναι τουλάχιστον 30- 35 στρέμματα εργοταξιακής υποδομής για να μπορεί μετά να πιάσει δουλειά ο μετροπόντικας που θέλει ένα ήδη έτοιμο μέτωπο. Δεν ξεκινά από το μηδέν’ είχε τονίσει ο αναπληρωτής προϊσταμένος της ΕΥΔΕ Φράγματος Αποσελέμη Γιώργος Αγαπάκης.

‘Είναι μια σήραγγα σχεδόν 3,5 χιλιόμετρα, για την ακρίβεια 3400 μέτρων με 15 ανοδική κλίση και 4,35 μέτρα διάμετρο, η σωλήνα είναι Φ18» τονίζει ο κ.Αγαπάκης.

Η «Ιντρακάτ» συμφερόντων Κόκαλη έχει πάρει το έργο περίμενε να διευθετηθούν αυτές οι λεπτομέρειες στην περιοχή που βρίσκεται το στόμιο εξόδου .

Εκεί χρειάζονται τουλάχιστον 35 στρέμματα εργοταξιακής υποδομής για να μπορεί μετά να πιάσει δουλειά ο μετροπόντικας.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...