Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Κρητικός νίκησε τον θάνατο (2 ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Ζωγραφιστός από την Κρήτη είναι πατέρας δύο παιδιών. Για 22 χρόνια, έπειτα από μια απλή ίωση, ζούσε ως καρδιοπαθής. Για 47 μήνες, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στα ιατρικά χρονικά, επιβίωνε χάρη σε τεχνητή καρδιά και οι μετακινήσεις του περιορίζονταν στην πόλη της Αθήνας, όπου μετακόμισε εξαιτίας του προβλήματός του, παρέα με το «βαλιτσάκι» του.


Όλα άλλαξαν φέτος στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, μετά την απόφαση οικογένειας Φιλανδών να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο.

Ο Κώστας Ζωγραφιστός σήμερα μπορεί και πάλι να χαμογελά, να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, ελπίζοντας να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να επιστρέψει στην πατρίδα του, την πόλη του Νίκου Καζαντζάκη, και να ανάψει ένα κερί στο μοναστήρι του χωριού του, στις Αρχάνες.

Αμέσως μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο κι ενώ διανύει το κρίσιμο τρίμηνο μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή ΜAGAZINO LIFE για τη λυτρωτική επέμβαση που του άλλαξε τη ζωή, αφού λίγους μήνες πριν είχε απευθύνει έκκληση μέσα από την εκπομπή της Κιμ Κίλιαν για να βρεθεί δότης.

Ο υπεύθυνος του τμήματος μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ιατρός Πέτρος Σφυράκης περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μεταμοσχεύσεων αλλά και την αγωνία μέχρι η νέα καρδιά να χτυπήσει και πάλι στο στήθος του λήπτη ασθενή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...