Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Τα «Φαρμακεία για τον πολίτη» στο επίκεντρο του 11oυ Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου

Από τις 15 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2013 διεξάγεται το 11o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου «Αρσενάλι», στα Χανιά.


Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Με κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου «Φαρμακεία για τον πολίτη», μέσα από τις εισηγήσεις θα αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος του φαρμακείου στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, και της υγείας γενικότερα, καθώς και η ουσιαστική συμβολή του φαρμακοποιού στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται. 

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Φαρμακείο 2014: προκλήσεις και αντιμετώπιση» στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, και οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης Τάσος Βάμβουκας, Κώστας Καλδής, Σήφης Σπαντιδάκης και Γιάννης Τσικανδηλάκης.

Ακόμη, με δεδομένα τα προβλήματα στον χώρο του φαρμακείου, θα αναπτυχθεί η ενότητα «Όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού φαρμακείου», με ομιλίες για θέματα σχετικά με τις υπηρεσίες των φαρμακείων, τις νέες τάσεις στην αγορά του ελληνικού φαρμακείου και τα δίκτυα φαρμακείων.

Ξεχωριστή παρουσία στο συνέδριο είναι αυτή του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει ομιλία το πρωί του Σαββάτου με θέμα «Εξομολόγηση ενός πρώην φαρμακοποιού», αναφερόμενος στη φαρμακευτική κατάσταση σήμερα και τον ρόλο των φαρμακοποιών μέσα στην κοινωνία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τα καινοτόμα φάρμακα, τις τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τους συνεταιρισμούς φαρμακείων, την αισθητική και συμβουλευτική δερματολογία στο φαρμακείο, τον πολύτιμο ρόλο του βοηθού φαρμακείου, κ.ά.

health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...