Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μιχελογιαννάκης: Καμία απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα λιπάσματα


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,  κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Ηρακλείου κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κλάδο των λιπασμάτων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

«Κύριε Υπουργέ,
Εκτός από το κόστος της ενέργειας, πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα, που έχει αυξηθεί δραματικά με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, οι  αυξήσεις σε φυτοφάρμακα, λιπάσματα και ζωοτροφές, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι τιμές των λιπασμάτων έχουν αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 9%, των σπόρων κατά 1,7%, των γεωργικών φαρμάκων κατά 1,2%, των ζωοτροφών κατά 1,1%. Ενώ σε επιμέρους κατηγορίες οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει μέσα σε ένα έτος είναι ακόμη μεγαλύτερες. Οι τιμές των αζωτούχων λιπασμάτων έχουν αυξηθεί κατά 8,3%, των φωσφορούχων κατά 9,5%, οι ζωοτροφές για τα πουλερικά κατά 6,8%, ενώ η τιμή του κριθαριού για ζωοτροφή έχει αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 4,3%.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Ποια τα έως τώρα αποτελέσματα της  έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που έχει ξεκινήσει εδώ και  αρκετά χρόνια, ειδικά για τον κλάδο των λιπασμάτων ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...