Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Διήμερο συνέδριο για τον σύγχρονο πολιτισμό της Κρήτης στην Μονή Αρκαδίου

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το διήμερο συνέδριο με θέμα «Συνιστώσες στην διαμόρφωση του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού».


Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη που οργανώνεται από την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων στην ιστορική Μονή Αρκαδίου το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, της Πρωτοβουλίας για την ίδρυση Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, παίρνει «σάρκα και οστά» και οδηγεί τις πολύμηνες διαδικασίες που εξελίσσονται ένα χρόνο και πλέον προς την ολοκλήρωση τους.


Έτσι υλοποιεί τις δύο βασικές αποφάσεις 150 πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Κρήτη, που είναι αποτέλεσμα δεκάδων συναντήσεων, συσκέψεων, διαβουλεύσεων και διεργασιών:

α) Την ολοκλήρωση του Καταστατικού Χάρτη Αρχών και Στόχων του Νέου Πολιτιστικού Φορέα της Κρήτης και

β) την διοργάνωση του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Πολιτισμικές Συνιστώσες στην διαμόρφωση του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα γίνουν στους χώρους της Ιεράς Μονής Αρκαδίου τους οποίους παραχώρησε ευγενικά η Μητρόπολη Ρεθύμνου.

Οι βασικοί άξονες μέσα από τους οποίους οι ομιλητές αντλούν την θεματολογία τους, έχουν συνταχθεί με σκεπτικό την ανίχνευση και ανάδειξη όλων εκείνων των διαχρονικών στοιχείων που διαμορφώνουν την εικόνα και το επίπεδο του σύγχρονου Κρητικού Πολιτισμού καθώς και των συνθηκών ανάπτυξης και λειτουργίας των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ομιλητές του Συνεδρίου είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, ιστορικοί, πολιτισμολόγοι, κοινωνιολόγοι, συγγραφείς, ερευνητές, καλλιτέχνες αλλά και πρόσωπα που ασχολούνται έμπρακτα με το πολιτιστικό κίνημα στην Κρήτη.

Οι διαδικασίες τόσο του Συνεδρίου όσο και της ίδρυσης της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων είναι ανοικτές για όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους της Κρήτης.

• Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση υλικών από την δράση των πολιτιστικών Συλλόγων. Παρακαλούνται οι Σύλλογοι που επιθυμούν να παρουσιάσουν έργα τους (βιβλία, ημερολόγια, ντοκιμαντέρ, φυλλάδια εκδηλώσεων) να το δηλώσουν στο pepsy.gr η στο 6956206030

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι:

Μανώλης Μαρινάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Μανωλίοπουλου Χανίων, μέλος

Γιώργος Χατζηδάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμμου Αποκορώνου, μέλος

Κώστας Σαββάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Πατσού Αμαρίου, γραμματέας

Γιάννης Γιακουμογιαννάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, Αγίου Βασιλείου, μέλος

Λευτέρης Χαρωνίτης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Σεισάρχων, μέλος

Τίτος Κοκολάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Ίνι - Μοναστηράκι, μέλος

Βαγγέλης Μαραγκάκης εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Βενεράτου, πρόεδρος

Άρης Πάγκαλος εκπρόσωπος Δικτύου Πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Νικολάου, μέλος

Κυριακή Αναστασίου εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολής Ιεράπετρας, μέλος

Πληροφορίες για το Συνέδριο θα αναρτώνται στο pepsy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...